Välj ditt land

DigiLab

I DigiLab skapas förutsättningarna och ett forum för digital innovation. Här kan man få lära sig innovationsprocessen, genomföra konkreta workshops kring innovation eller bara träffas för att få se ny cool teknik och spekulera i vilka häftiga grejer man skulle kunna använda tekniken till.

Digital innovation är ett av Sopra Sterias styrkeområden. Vi strävar alltid efter att vara i den absoluta framkanten av innovation och teknik. Genom DigiLab-konceptet har vi sedan några år tillbaka ett internationellt team som ansvarar för att följa den tekniska innovationen i världen för att kunna bygga kunskap kring teknikens möjliggörare.

Ett internationellt innovationskoncept

Som kund hos Sopra Steria har du tillgång till DigiLab, koncernens internationella koncept för digital innovation. DigiLab finns på en mängd platser runt om i världen – och Stockholm är en av dem. Här hjälper vi våra kunder genom innovationsresans olika faser, från inspiration, idéutveckling, prototypbyggande, testning till fullskalig utrullning. Vi har access till den senaste tekniken, inspirerande case från hela världen och en beprövad innovationsprocess som effektivt leder oss framåt.

Beprövade metoder och processer

Våra metoder och processer för digital innovation passar lika bra för stora som små företag. Vi har, lite förenklat, plockat godbitarna ur ett antal välkända innovationsmetoder och lärt oss att anpassa dem för svensk verklighet. Vi bistår också med allt som kan ta bort de hinder, verkliga, eller inbillade, som kan finnas för att driva igenom innovationerna. Det kan handla om allt från juridik, uppkoppling mot nätet, etiska frågeställningar, anpassning av interna rutiner, med mera. Vårt agila arbetssätt gör att vi snabbt kan utveckla prototyper, testa nya lösningar och experimentera med alternativa lösningar. ”Fail fast” är ett uttryck som blivit något av en ledstjärna för vår tillåtande, agila kultur. Kortfattat har vi lärt oss att hjälpa våra kunder att komma till skott snabbt.

Besök oss

På DigiLab kan du ta del av fullt fungerande lösningar som bygger på en mängd olika tekniker och innovationer; Mixed Reality, Artificiell Intelligens, Internet of Things, intelligenta personliga assistenter, m.m. Kontakta oss om du är nyfiken på att testa ny, cool teknik. Du förbinder dig inte till någonting.

Intresserad av att veta mer?
Johan Plogfeldt
DigiLab & Innovation Manager