Graduate-programmet

Vi söker dig som är nyexaminerad inom IT eller ekonomi, som har huvudet på skaft och är engagerad och social.

Sopra Steria är ett konsultföretag med ett av marknadens starkaste discipliner inom affärs- och IT-rådgivning, utveckling och förvaltning av affärsnära IT-system och konstruktion av IT-infrastruktur.

Sopra Sterias graduate-program

Vårt graduate-program är för dig som är nyexaminerad och ny i arbetslivet. Programmet ska ge dig en inblick i hur vi på Sopra Steria tänker och arbetar och har som mål att utveckla dig till att bli en bra konsult.

Programmet pågår i nio månader och består av ett introduktionsprogram, projektarbete och flera akademiska och sociala sammankomster.

Graduate_Gruppebilde

GLADA GRADUATES: Graduate-programmet kombinerar kompetensutveckling med många sociala sammankomster.

Utbildning

Varje år tar vi in ett stort antal nyexaminerade studenter i Skandinavien. Vi söker speciellt kandidater med högre utbildning inom tekniska och/eller ekonomiska ämnen (civilingenjör, civilekonom eller masterexamen).

Bra betyg betyder inte allt, så vi letar efter människor som har i genomsnitt över medel. Utmärkta akademiska resultat indikerar att du är snabblärd och redo att ta in ny kunskap. Det är viktiga egenskaper i konsultbranschen.

Personliga egenskaper

Du bör älska och vara nyfiken på teknik och arbeta i team med andra människor. Att vara konsult kräver att du har goda sociala egenskaper, att du är duktig på att lyssna och kommunicera.

Du måste vara flexibel och kunna anpassa dig efter olika typer av kunder och företagskulturer. Du är lösningsorienterad, samarbetar bra med andra och visar empati och förståelse. Du måste kunna arbeta bra under press och fokusera på rätt saker. Kanske har du visat kreativitet och engagemang genom fackligt arbete eller uppdrag?

Du är målinriktad och har visat att du klarar av att realisera det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning.

Kortfattat så söker vi dig som:

 • har en högre utbildning inom tekniska och/eller ekonomiska ämnen (civilingenjör, civilekonom eller masterexamen)
 • har bra betyg
 • är snabblärd och tar till sig ny kunskap
 • älskar att utforska teknik
 • har bra affärsförståelse
 • är duktig på att arbeta i team
 • kan flytande svenska och engelska, både i tal och skrift.

Karriärmöjligheter

Sopra Steria täcker hela värdekedjan relaterat till IT-projekt, från konceptutveckling och planering till genomförande och vidare förvaltning. Det vill säga att du har många karriärmöjligheter hos oss. På sikt kan du välja om du vill specialisera dig på ditt område eller om du vill arbeta med till exempel test, projektledning eller rådgivning.

Hos oss kan du arbeta i:

 • en växande konsultmiljö inom IT- och affärsrådgivning
 • ett av Skandinaviens största kunskapsmiljöer inom agil utveckling
 • en erfaren och offensiv miljö inom IT-infrastruktur

med

 • spännande projekt för några av branschens största och mest krävande kunder
 • utmanande arbete som är både professionellt och personligt utvecklande.