Välj ditt land

UX-DESIGNER MED FOKUS PÅ VERKSAMHETSNYTTA

ROBIN MARMONT

- En lyckad leverans resulterar i nytta för användare och verksamhet

En sensommardag för några år sedan satte jag mig på båten från Gotland för en framtid på Sopra Steria i Stockholm. Då jag var den första UX-designern erbjöds jag ett stort förtroende att vara med och bygga upp vår satsning inom User Experience Design, trots att jag var nyutexaminerad.

Som UX-designer på Sopra Steria är möjligheterna många. Jag är med och påverkar hur vårt erbjudande utvecklas, tar ansvar inom specifika områden och testar nya metoder/program. En av de roligaste delarna med att vara UX-konsult är att sitta i projekt ute hos kunder, där man blir en naturlig lagspelare hos dem och på så sätt kan leverera maximal verksamhetsnytta.

Det jag gillar mest på Sopra Steria är kulturen och att medarbetaren är i fokus. Man känner verkligen att de vill att jag ska trivas och utvecklas i den riktning jag vill. Om man som anställd har ett intresse att testa nya metoder, idéer eller om man vill utmanas, så uppmuntras du att förverkliga dem samt influera andra kring ditt intresse. Att ett av Sopra Sterias fyra verksamhetsmål de senaste åren har varit "roligt på jobbet" tycker jag är beundransvärd och något som syns i vardagen. Att kunna vara med på flera olika roliga aktiviteter och umgås med trevliga kollegor smittar av sig på det ordinarie arbetet.

Kompetens

Interaktionsdesign

Wireframe

Grafisk design

Användbarhetstestning

Certifieringar

Effektstyrning 

Effektkartläggning

Just nu letar vi lite extra efter en IT arkitekt / Lösningsarkitekt

Att veta att alla oavsett titel eller position, från juniorkonsult till VD, alltid helt prestigelöst ställer upp för varandra är en underbar känsla.