Sopra Steria är en ledande aktör i Europa inom digital transformation. I juni 2017 köpte Sopra Steria det väletablerade svenska IT-konsultbolaget Kentor IT AB. I Sverige har Sopra Steria 375 medarbetare och en omsättning på 320 miljoner svenska kronor under 2016.

Sopra Steria är ett resultat av fusionen mellan de två stora internationella konsultföretagen Sopra och Steria i september 2014. Sopra Steria har en av marknadens mest omfattande tjänsteportföljer, 40 000 medarbetare i 20 länder och hade en proformaomsättning på 3,7 miljarder euro under 2016.

Huvudkontor Vasagatan

Sopra Sterias svenska huvudkontor ligger centralt placerat på Vasagatan i Stockholm.

En digital och social revolution är över oss

Överallt och varje dag måste vi anpassa oss till en utveckling som går snabbare och snabbare, blir mer komplex – och ger ökade möjligheter. Ibland behövs extern kompetens för att tackla kraven på förändring.

Stora skandinaviska verksamheter får den hjälp de behöver med sina transformationsprojekt hos Sopra Steria. Företaget erbjuder en av marknadens mest omfattande tjänsteportföljer, däribland strategiutveckling, IT-rådgivning, infrastruktur- och systemutveckling, digitala lösningar och drift.

Fundamentet för Sopra Sterias starka marknadsposition är vår branschkunskap.
Genom mer än 40 års verksamhet i Skandinavien, känner vi flertalet branscher från insidan.

Nyckeltal

Sopra Steria har 40 000 medarbetare i 20 länder och hade en proformaomsättning på 3,7 miljarder euro under 2016. I Skandinavien arbetar 1 700 medarbetare med en årlig omsättning på 1,8 miljarder svenska kronor.

Sopra-Steria_medarbeidere

DUKTIGA SPECIALISTER: Vi har specialister på både affärs- och IT-sidan och de vet vad som fungerar i praktiken och vad som är övergående trender. Här representerat av Mads från Infrastruktur-avdelningen och Thomas från Business Consulting.  

Ett bra samspel mellan affärs- och IT-sidan

Sopra Steria hjälper företag med att förbättra och förändra sin verksamhet och informationsteknik. Allt för att de enklare ska nå sina mål.
Det kan till exempel vara förbättring av verksamhets- och IT-strategier, styrningsmodeller, digital transformation, moderniseringsprogram och kostnadsoptimering. Sopra Steria menar på att bra samspel mellan verksamhets- och IT-sidan är viktigt. Sopra Steria har specialister på båda sidor som vet vad som fungerar i praktiken, vad som är hype och hur man får saker att fungera tillsammans.

End-to-end-leverantör

Sopra Sterias tjänster omfattar hela värdekedjan – från konceptutveckling, styrning och ledning till utveckling, genomförande och fortsatt förvaltning. Våra huvudtjänster:

Vårt sätt att tänka och arbeta på

Vårt arbetssätt kännetecknas av att vi sätter oss grundligt in i våra kunders problem och karaktär. Vi tror inte att det finns några givna svar. Vårt främsta verktyg är att lyssna – uppmärksamt och noggrant – innan vi rekommenderar åtgärder och lösningar. Oavsett vad vi ska leverera, så ska våra kunder känna sig trygga med att vi levererar som utlovat och att vår kompetens bidrar till att generera verkligt värde. Enkla principer. Men de fungerar. Både för oss och våra kunder.


Här är ett urval av våra kunder i Skandinavien:

Avinor, Canal Digital, Danske Forsvaret, Danske SKAT, Danske Spil, Danske Rigspolitiet, Det norske Forsvaret, Det norske oljeselskap, DNB, Falck, Flytoget, Helse Sør-Øst, Husbanken, Jernbaneverket, KLP, Kværner, Leger uten grenser, Lånekassen, NAV, NorgesGruppen, NSB, Oslo kommune, PGS, Politiet, Posten, Protector Forsikring, Reitangruppen, Ruter, Schibsted, Skatteetaten, SpareBank 1, Statens innkrevingssentral, Statens pensjonskasse, Statens vegvesen, Statkraft, Statnett, Storebrand, Sykehuspartner, Telenor, Tollvesenet, Trondheim kommune, UDI og Vinmonopolet.

Om-Sopra-Steria_Jernbaneverket570px

SAMHÄLLSKRITISKA LÖSNINGAR: Stora skandinaviska företag får den hjälp de behöver med sina transformationsprojekt hos Sopra Steria. Bland våra kunder är bland annat norska Jernbaneverket.

Partners

Våra konsulter är högt certifierade på de marknadsledande teknikerna. Vi samarbetar med flera viktiga partners, däribland Microsoft, Oracle, BMC, Cisco, HP, Citrix, Compuware, VMware, Genesys, EMC, Res Software och Qualisoft.

Se våra partners och certifieringar

Medarbetare

40 000

Geografisk spridning

+20 länder