Samhällsansvar

Kultur för miljö

Sopra Steria är vi fast beslutna om att reducera vår påverkan på miljön och hjälpa våra kunder med detsamma.

Som ett tydligt tecken på detta är vi ISO 14001-certifierade i tio länder, inkluderat Sverige. Vi är också certifierad som koldioxidneutrala med högsta «A-rating» och vi samarbetar med organ som GRI, CDP, GAIA, VIGEO och UN Global Compact.

Långa traditioner för samhällsarbete

En viktig del av vårt sociala engagemang är stiftelsen Sopra Steria Foundation, som hjälper missgynnande med IT, utbildning och arbetsmöjligheter. Varje Sopra Steria land har «adopterat» en skola i Indien. Över 50 000 barn i Indien får hjälp genom våra olika skolprojekt. Inte minst arrangerar vi en unik årlig samhällsdag för samtliga anställda och kunder som vi kallar för «The Challenge»

Sopra Steria samarbetar med Team Rynkeby

Sopra Steria har tecknat ett avtal med välgörenhetscykellaget Team Rynkeby som varje år cyklar till Paris till fördel för barn med cancer och deras familjer.

- Det är viktigt för oss på Sopra Steria att stödja Barncancerfonden, då barnen är vår framtid! Dessutom ligger vårt huvudkontor i Paris och vi kommer ha kollegor från Sopra Steria Sverige som är med och cyklar till Paris, säger Björn Romfelt, Head of Applications på Sopra Steria.

Läs mer här.

Har du några frågor?

solfid_skilbright_120x120Solfrid Skilbrigt

HR-direktör, Skandinavien
Tlf: +47 905 51 086
E-post: sos@soprasteria.com