CSR-engagemang

Sopra Steria samarbetar med Team Rynkeby


 

 

När Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby cyklar till Paris i sommar för att stötta kampen mot barncancer blir det till hjälp av Sopra Steria.

Sopra Steria har nyligen tecknat ett sponsorskap med Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby. Sponsorskapet går oavkortat till Barncancerfondens arbete.

- Vi tycker det är otroligt viktigt att företag engagerar sig i samhällsfrågor och välgörenhet. Det här en av flera viktiga frågor som vi arbetar med på Sopra Steria när det kommer till samhällsansvar. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären inom barncancer i Sverige och förtjänar alla bidrag som kan uppbringas, säger Fredrik Jägare Lilja, Consulting Manager på Sopra Steria.

100% till barn med cancer

Det är den 15:e gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består i år av 1600 cyklister och 400 servicedeltagare fördelade på 38 lag i fem länder; Sverige, Danmark, Norge, Finland och Färöarna.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till barn med cancer. Deltagarna bekostar själva sitt deltagande och Team Rynkeby täcker projektets centrala omkostnader, vilket betyder att alla pengar som deltagarna samlar in går oavkortat till en av de fem barncancerorganisationerna som Team Rynkeby samarbetar med i Norden.

- Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-15 år och det är alltför många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Carl Erik Dalbøge, chef för Team Rynkeby.

Team Rynkeby samlade in 61,3 miljoner kronor till barn med cancer i hela Norden under 2015 och 13,4 miljoner kronor gick till Barncancerfonden i Sverige.

Cykellaget cyklar till Paris mellan den 9:e - 16:e juli 2016.

Läs mer om Team Rynkeby.