Sverige

Accelerateprogrammet fortsätter vara mest attraktivt inom IT

Sopra Sterias traineeprogram Accelerate fortsätter ta hem fina priser. För fjärde året i rad får programmet en utmärkelse av Karriärföretagen. Denna gång som det mest attraktiva och spännande traineeprogrammet i Sverige inom IT av studenter år 1-2.

Sopra Sterias Accelerateprogram har genomförts sedan 2018 och är ett mycket uppskattat treårigt program. Alla som går Accelerateprogrammet blir anställda av Sopra Steria och får en marknadsmässig lön. Programmet har givit nyexaminerade toppstudenter från högskolor och universitet runt om i landet en rivstart på sin konsultkarriär. När studenterna fått genomföra Karriärföretagens undersökning visar det sig att Sorpa Sterias Accelerateprogram återigen är det mest attraktiva inom IT.

– Det är jätteroligt att Accelerateprogrammet fortsätter att få fina utmärkelser. Det är viktigt för oss att de som får en plats på vårt traineeprogram får den kunskap och utveckling som behövs för att bli en riktigt bra konsult. Vi ser ett stort värde i att fortsätta satsningen för Accelerateprogrammet och talangutveckling för att möta de växande kraven på marknaden. Att studenterna själva anser oss som spännande och attraktiva innebär att vi går i helt rätt riktning, säger Emma Calderon, ansvarig för Accelerateprogrammet.

Karriärföretagen har under Januari – April 2024 genomfört en omröstning via sitt studentnätverk gällande vilka framtida arbetsgivare de anser vara mest spännande och attraktiva. Alla företag i undersökningen har blivit utsedda till Karriärföretag 2024. Totalt var det 5 212 studenter från 27 universitet och högskolor som deltog.Undrar du något? Hör gärna av dig!

Emma Calderon

emma.calderon