Sverige

Välkommen till en värld av obegränsade möjligheter i dagens informationssamhälle! Men med dessa möjligheter kommer även utmaningar som kan hindra er från att nå er fulla potential. Kanske sitter ni fast och undrar hur ni ska prioritera bland era projekt på ett strategiskt sätt? Kanske har ni redan en dataanalyslösning på plats men känner att den inte kommer att hålla för morgondagens krav? Eller så har ni massor av bra data men vet inte riktigt hur ni ska analysera den för att få ut maximal effekt och ta era strategiska beslut till nya höjder imorgon.

Vi på Sopra Steria finns här för att hjälpa er att ta er verksamhet till nästa nivå. Vi erbjuder expertis och lösningar som hjälper er att navigera genom dessa utmaningar och utnyttja alla fördelar som dagens informationssamhälle har att erbjuda. Så oavsett var ni befinner er på er digitala resa, låt oss hjälpa er att ta er till nästa nivå och skapa en bättre framtid tillsammans.

VILL DU VETA MER?

Anna Sandell
Business Owner
+46 70 852 80 12
anna.sandell@soprasteria.com

Anna Sandell

Bild kunde inte laddas in

Optimering av flödet i kollektivtrafiken

Beskrivning om hur Sopra Steria stöttade SL med att optimera flödet i kollektivtrafiken genom beslutsstöd för uppföljning, styrning och planering.

 

 

Bild kunde inte laddas in

Data driven strategy

Strategiska val runt data och teknik ställer höga krav på både infrastruktur, människor, och kulturen i organisationen. Vi kan vara er partner i den förändringsresan och hjälpa er med att formulera och förankra strategier angående hur organisationen tänker kring data och analys.

 

Frågeställningar vi kan stötta med vad gäller datadriven strategi:

 • Vilken data borde vi samla in?
 • Vilka analysbehov finns/kommer finnas i framtiden och har vi rätt infrastruktur för att hantera dessa?
 • Hur säkerställer vi att organisationen är redo för att fatta beslut baserat på datadrivna underlag?
 • Har vi rätt förmågor på plats för att ta oss an valen vi vill göra inom området?

 

Enabling solutions

Vi hjälper er med att utveckla den tekniska infrastruktur som behövs för att skapa rätt förutsättningar för data- och analysdrivna beslut. Exempel på infrastruktur vi kan hjälpa med är Azure, AWS och Snowflake.

 

Utveckling vi kan stötta med:

 • IT- och lösningsarkitektur
 • Struktur och datamodellering
 • Kvalitet och insamling av relevant data
 • Byggandet av förvaltningsbara lösningar som skapar plattformar för datadriven utveckling

Genom att på ett strukturerat sätt samla in och sammanlänka information utifrån affärs- och verksamhetsmodeller, kan vi vara er partner i att framtidssäkra era teknikval för morgondagens oförutsedda behov.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Improved Analytics

Med hjälp av olika analysplattformar och verktyg kan er organisation tolka, analysera, och prognosticera olika typer av data. Vi kan vara er partner i att produktionsätta och förvalta olika modeller.Vi hjälper er att realisera värdet från data ni besitter, som rätt använt kan ge stora konkurrensfördelar.

 

Analyslösningar vi kan stötta med:

 • Klassisk BI (Business Intelligence) visuliserat i verktyg såsom PowerBI, Tableau, Qlik
 • Avancerade analyslösningar med stora datamängder
 • Proaktiva och prediktiva analyser
 • Prognostisering
 • Machine learning och AI modeller


Vill du veta hur vi kan hjälpa just er?

Anna Sandell

Business Owner

anna.sandell

+46 70 852 80 12