Sverige

Hälso- och sjukvården i Sverige står inför en spännande era av förändringar och utmaningar. Med demografiska förändringar, begränsade resurser och stigande kostnader som hotar att överväldiga systemet behöver vi tänka innovativt och skapa nya lösningar som effektiviserar, förbättrar och rationaliserar svensk vård.

Sopra Steria är banbrytande ledare inom IT- och verksamhetsutveckling och vi har gjort oss kända för vår inverkan på hälso- och sjukvårdssektorn. Med en gedigen erfarenhet och enastående framgång har vi fått förtroende av myndigheter, regioner, kommuner och privata vårdgivare för att omvandla och förbättra deras verksamheter.

Vi har gått långt utöver att bara erbjuda traditionell IT-support. Genom att samarbeta nära med våra kunder har vi fått en djup förståelse för deras unika behov och utmaningar inom hälso- och sjukvården. Vi har arbetat hand i hand med dem för att digitalisera och effektivisera verksamheterna.

Vi drömmer om framtidens vård. Genom att tänka stort och modigt har vi utvecklat banbrytande högteknologiska lösningar som förändrar spelplanen ytterligare. Från avancerad dataanalys och AI till patientcentrerade applikationer och digitala plattformar, driver vi fram innovation som kommer att förbättra och rädda liv.Vi fortsätter att arbeta hårt för att forma en framtid där teknologi och vård går hand i hand för att ge människor en bättre hälsa och välbefinnande.

 

Undrar du något, hör av dig! 

Camilla Björk, Business Developer Health
camilla.bjork@soprasteria.com

Bild kunde inte laddas in

Verksamhetsutveckling inom vård och omsorg

Utmaningen är tydlig – vi måste hitta lösningar där vi jobbar mer effektivt och kvalitativt inom vård och omsorg. Effektiviseringen handlar inte enbart om att medicinsk utveckling går framåt, utan även om en verksamhetsutveckling inom styrning, organisation, kvalitetsarbete samt innovationsförmåga i hälso- och sjukvården. Vi måste även hitta vägar framåt där vi släpper gamla arbetssätt och skapar en förbättringskultur samtidigt som vi behåller kvalitet och har patienten i fokus.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med verksamhetsutveckling inom vård och omsorg

Utveckling av vårdens system

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med utveckling av system inom vården. Vi får ofta uppdrag som innebär helhetslösningar med start i processkartläggning och kravspecificering till utveckling, lansering och förvaltning. Tack vare vår breda kompetensbas och erfarenhet från vård och omsorg kan vi säkerställa effektivare systemstöd med användarvänlighet i fokus, oavsett om uppdraget är att lyfta gamla system eller att skapa nya.

Läs mer om hur vi kan hjälp dig med utveckling av vårdens system

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Säker och trygg digitalisering

För att framtidens sjukvård ska kunna erbjuda jämlik och tillgänglig vård behövs nya former av arbetssätt där både patienten och vårdpersonalen står i fokus. Digitalisering är ett kraftfullt verktyg som hjälper till att förändra, förbättra och förnya verksamheten. Vi har hjälpt flera företag inom sjukvårdssektorn i sina digitaliseringsresor i allt från systemförvaltning till transformationsprojekt.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med säker och trygg digitalisering

Informatik - Länken mellan teknik och verksamhet

Förutsättningar för att lyckas med implementationen av ett nytt system inom sjukvården är att systemet ska accepteras av användare, både patienter och vårdgivare, samt att systemet ger rätt information vid rätt tillfälle. Här spelar hälsoinformatikern en avgörande roll för att kunna identifiera verksamhetens behov och teknikens möjligheter och begränsningar.

Läs mer om vårt erbjudande inom hälsoinformatik

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Innovation och partners

Vi tror på samarbeten med partners för att skapa och implementera innovativa och praktiska lösningar för vård och omsorg. Vi vet att vi tillsammans, med all vår kompetens och erfarenhet, når längre än om vi alla jobbar var och en för sig. Här presenterar vi ett urval av våra samarbeten som löser frågor som överbeläggning och patientflöden, frågor kopplat till fall- och trycksårsprevention, samt hur man kan använda holografisk 3D-visualisering inom anatomi.

Läs mer om våra samarbeten och vad de innebär

Kontakta oss så hjälper vi till att hitta rätt lösning för er verksamhet

Oavsett om ni vill byta ut ett föråldrat system, framtidssäkra er verksamhet i en allt mer föränderlig värld, eller bara ta ett förusättningslöst möte så är vi redo att vara en proaktiv partner på er transformationsresa. Vi är en global aktör med bredd att vara med från idé till verkställande. 
Jag godkänner att Sopra Steria sparar mina uppgifter. Det här formuläret samlar in uppgifter så att vi kan kontakta dig. Läs vår integritetspolicy för mer information.*
Jag vill gärna att Sopra Steria tipsar mig om relevanta inbjudningar, inlägg och annan information.
* = obligatoriskt