Sverige

Sopra Steria vinnare i Svenska Designpriset 2022

Den 21 oktober arrangerades den ärofyllda galan för Svenska Designpriset, en tävling för alla kreatörer, på Berns i Stockholm. På plats samlades de som nominerats för sina bidrag i olika kategorier och fick med spänning reda på vilka som tagit vinst eller pallplats. Sopra Sterias projekt för SVT public service, som var nominerat i Webb-heldigital, tog hem den prestigefyllda vinsten för People Choice.

Motiveringen för vinsten är ”SVT vill på ett lekfullt och inspirerande sätt skapa insyn i hur pengarna för public service använts och genom en tillgänglig digitalisering skapa nyfikenhet hos en bred publik” och projektet vann alltså med hjälp av folkets röster. Alexandra Björnstjerna Hjelm, projektledare för sajten hos SVT säger:

– Det är fantastiskt roligt att Året med SVT om vårt unika uppdrag i allmänhetens tjänst fått folkets röst.

Sopra Steria hade tagit fram sajten i samarbete med SVT:s Strategiavdelning för att öka tillgängligheten och förståelsen för SVT:s uppdrag;

– Strategiavdelningen har tillsammans med Spora Steria lagt ner mycket jobb på att göra vårt uppdrag lättillgängligt i Året med SVT. Utgångspunkt har varit SVT:s årliga publicservice-redovisning. En diger lunta som fått en digital lillasyster. Vi är stolta och glada över att Året med SVT nu får ett fint erkännande i Det Svenska Designprisets: ”Peoples Choice”, fortsätter Alexandra Björnstjerna Hjelm.

Teamet som arbetat med SVT projektet är följande: Siri Wallenten Digital designer, Pelle Strandell Digital designer, Ninni Bäckström Design director, Erik Sylwan Utvecklare 

– Det här är ett fantastiskt kvitto på vår kompetens och vi är otroligt stolta över den här vinsten. Sopra Sterias designerbjudande är ett av marknadens starkaste och vi ser fram emot att få uppmärksamma fler av våra kreativa projekt som bidrar till samhällsnytta, säger Ninni Bäckström, Design Director på Sopra Steria.