Sverige

Ett vinnande bolag

Vi är ett vinnande bolag. Bland annat har vi blivit utsedda till Sveriges Bästa Arbetsplats flera år i rad av Great Place to Work, utsetts till Karriärföretag fyra år i rad och tilldelats kompetenspriser som EMEA-award, Publishingpriset och Svenska Designpriset. Ett bevis för vår starka kultur och expertis inom digital transformation. 

Sveriges bästa traineeprogram inom IT 2023

För tredje året i rad får Sopra Sterias Accelerate-program en utmärkelse av Karriärföretagen. Programmet tar hem förstaplatsen över bästa traineeprogram inom IT. Samtidigt blir bolaget utsett till mest attraktiva arbetsgivaren inom IT enligt Young Professionals 5-8 år.

Karriärföretagens studentnätverk har röstat fram de 10 mest attraktiva traineeprogrammen inom fyra olika kategorier, varav IT är en av dem. De har fått välja de tre traineeprogram som de tycker är mest attraktiva och Sopra Steria kammar hem förstaplatsen.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Nominerade i Publishingpriset 2023

Varje år genomförs en pristävling för annonser, digitala publikationer, filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. I år har Sopra Steria bidrag – Året med SVT fått en nominering.

Varje år publicerar SVT en public service-redovisning där de redogör hur de uppfyllt sitt uppdra under året som gått. Redovisningen har traditionellt publicerats i fysisk form eller som en digital PDF. Numer är det en mordern, digital produkt som visar hur SVT levererar i sitt uppdrag och som med transparens visar Sveriges invånare vad de får för public service-avgiften som de årligen betalar. 

Sveriges bästa arbetsplats 2023

För 21:a året i rad har Great Place to Work undersökt arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare i över 100 länder. I Sverige bygger rankningen på organisationers kulturrevision och resultatet från tusentals medarbetarenkäter där medarbetare fått utvärdera sina arbetsgivare.

Sopra Steria har fått toppbetyg i kamratskap, arbetsglädje och stolthet och så gott som alla svarar att de ser fram emot att komma till jobbet. Det är endast ett fåtal arbetsplatser som lyckats uppfylla kraven att kallas sig Sveriges bästa arbetsplatser. Sent igår kväll tilldelades Sopra Steria titeln Sverige Bästa Arbetsplats 2023. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Sveriges bästa arbetsplats 2022

Den prestigefyllda utmärkelsen Great Place to Work som varje år undersöker arbetsplatskulturen hos bolag världen över har utsett Sopra Steria till en av Sveriges bästa arbetsplatser. För andra året i rad placerar sig Sopra Steria på topplistan och når plats 7 år 2022.

Great Place to Work undersöker arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. För respektive land rankas sedan de allra bästa organisationerna, där rankningen baseras på företagens resultat från omfattande medarbetarundersökningar och organisationens kulturrevision. I år undersöktes tiotusentals medarbetare runtom på svenska arbetsplatser och endast ett fåtal har lyckats uppfylla kraven för att kalla sig Sveriges bästa arbetsplatser. Sopra Steria är en av dem.

Karriärföretag 2022 & 2023

Karriärföretagen är en prestigefylld utmärkelse från Universum. De tittar på arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och arbetstagare. De kvalificerade arbetsgivarna granskas av expertpanelen bestående av specialister inom HR, kommunikation och Social Media på fyra parametrar: 

  • Minst 250 anställda och/eller en omsättning över 250 MSEK
  • Personalchef finns i organisationen
  • Löpande rekryteringsarbete
  • ”Up & coming”, arbetsgivare som inte lever upp till samtliga grundkriterier, men som har utmärkt sig med sitt Employer branding arbete under det senaste året"

Sopra Steria har utsetts till Karriärföretag i flera råd och nu senast för 2023. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Sveriges bästa traineeprogram 2022

Utmärkelsen Karriärföretagen, som är ett viktigt kvitto för företags employer branding, har nu utsett IT-jätten Sopra Sterias traineeprogram till Sveriges främsta inom IT 2022. Det är deras ambassadörsnätverk, som består av aktiva studenter på Sveriges samtliga universitet, som röstat fram de 10 mest attraktiva traineeprogrammen bland Sveriges samtliga karriärföretag, med minst 250 anställda.

Sopra Sterias Accelerate är 2022 utsett till nummer 1 inom IT. Accelerate är ett talangprogram för nyexaminerade studenter som vill kickstarta sin karriär. Man blir anställd från dag ett med riktiga kunduppdrag och en marknadsmässig lön, programmet löper sedan i tre år där ”Acceleratorn” får jobba i team med mer erfarna inom branschen.

World´s best workplaces 2022

Great Place to Work awards the global company to one of the worlds best workplaces 2022. Sopra Steria is a European Tech leader recognised for its consulting, digital services and software development, helps its clients drive their digital transformation. The Group places people at the heart of everything it does to build a positive future. Read more here

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Svenska Designpriset 2022

Vi är vinnare av Svenska Designpriset 2022 för vårt bidrag för SVT public service – redovisning i kategorin Webb-heldigitalt, public choice. Motiveringen lyder; ”SVT vill på ett lekfullt och inspirerande sätt skapa insyn i hur pengarna för public service använts och genom en tillgänglig digitalisering skapa nyfikenhet hos en bred publik”. 

Årets HR-direktör 2022 - vinnare

Vår HR-direktör Nina Adilstam var nominerad till Årets HR-direktör av Karriärföretagen 2022 och tog sedermera hem vinsten. Motiveringen lyder: ""Nina Adilstam har på kort tid implementerat och utvecklat ett utmärkt Employer Branding-arbete hos Sopra Steria. Att Sopra Steria har Sveriges attraktivaste traineeprogram är ingen slump, och detta kan vi ge ett stort tack till Nina. Under hennes ledning skapas engagemang och kvalité vilket säkerställer att Sveriges unga talanger söker sig just till Sopra Steria. Karriärföretagen nominerar härmed Nina Adilstam till Årets Personaldirektör."

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Sitevision - Most Valuable Professional 2021 & 2022

Ove Lundkvist, Senior Web Archtiect på Sopra Steria Sverige är utsedd för andra året i rad av CMS-plattformen Sitevision till Most Valuable Professional (MVP) 2022. 

Utmärkelsen går till en eller flera personer som har mycket god kunskap om Sitevisions plattform, som på ett unikt sätt engagerar sig i kundernas projekt och som bidrar till att fler upptäcker och utnyttjar plattformens fulla potential.

Läs mer om utmärkelsen här

Sitevision Guldpartner

Sopra Steria har blivit utsedda till Guldpartner av Sitevision. För att bli partner måste företaget bland annat ha flera certifierade webbutvecklare och rätt kunskap och verktyg. Något som vi har mångårig kunskap inom. Det nya partnerskapet mellan Sopra Steria och Sitevision innebär ett närmre samarbete och en stärkt leverans av CMS-lösningar till våra kunder och partners. I tillägg till guldpartnerskapet har Sopra Steria nu även fem nya Certified Sitevision Solution Developers.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

EMEA Award 2022

ServiceNow delar varje år ut ett pris till sina mest framstående partners. I år tog vi emot utmärkelsen ServiceNow EMEA App Development Platform Partner of the year och slog liknande konsultbolag i hela Europa, mellanöstern och Asien. Motiveringen är att Sopra Steria har stuckit ut inom apputveckling och hur utvecklarna har byggt apparna i plattformen. De la även fokus på vår tillväxtresa.

Bild kunde inte laddas in

Vill du läsa fler nyheter och aktuella händelser?

Ta en titt in i vårt nyhetsrum här eller följ oss på instagram. Har du frågor? Hör av dig!

Therese Eriksson

Marketing Director

therese.eriksson

+46 733 26 54 34