Välj ditt land

Ett vinnande bolag

Vi är ett vinnande bolag. Bland annat har vi blivit utsedda till Sveriges Bästa Arbetsplats flera år i rad, utsetts till Karriärföretag och tilldelats kompetenspriser som EMEA-award. Ett bevis för vår starka kultur och expertis inom digital transformation. 

Undrar du över något? 

Therese Eriksson, Marketing Director
therese.eriksson@soprasteria.com

Bild kunde inte laddas in

Sveriges bästa arbetsplats 2022

Den prestigefyllda utmärkelsen Great Place to Work som varje år undersöker arbetsplatskulturen hos bolag världen över har utsett Sopra Steria till en av Sveriges bästa arbetsplatser. För andra året i rad placerar sig Sopra Steria på topplistan och når plats 7 år 2022.

Great Place to Work undersöker arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. För respektive land rankas sedan de allra bästa organisationerna, där rankningen baseras på företagens resultat från omfattande medarbetarundersökningar och organisationens kulturrevision. I år undersöktes tiotusentals medarbetare runtom på svenska arbetsplatser och endast ett fåtal har lyckats uppfylla kraven för att kalla sig Sveriges bästa arbetsplatser. Sopra Steria är en av dem.

Karriärföretag 2022

Karriärföretagen är en prestigefylld utmärkelse från Universum. De tittar på arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och arbetstagare. De kvalificerade arbetsgivarna granskas av expertpanelen bestående av specialister inom HR, kommunikation och Social Media på fyra parametrar: 

  • Minst 250 anställda och/eller en omsättning över 250 MSEK
  • Personalchef finns i organisationen
  • Löpande rekryteringsarbete
  • ”Up & coming”, arbetsgivare som inte lever upp till samtliga grundkriterier, men som har utmärkt sig med sitt Employer branding arbete under det senaste året"

Sopra Steria har utsetts till Karriärföretag i flera år och nu senast för 2022. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Sveriges bästa traineeprogram

Utmärkelsen Karriärföretagen, som är ett viktigt kvitto för företags employer branding, har nu utsett IT-jätten Sopra Sterias traineeprogram till Sveriges främsta inom IT 2022. Det är deras ambassadörsnätverk, som består av aktiva studenter på Sveriges samtliga universitet, som röstat fram de 10 mest attraktiva traineeprogrammen bland Sveriges samtliga karriärföretag, med minst 250 anställda.

Sopra Sterias Accelerate är 2022 utsett till nummer 1 inom IT. Accelerate är ett talangprogram för nyexaminerade studenter som vill kickstarta sin karriär. Man blir anställd från dag ett med riktiga kunduppdrag och en marknadsmässig lön, programmet löper sedan i tre år där ”Acceleratorn” får jobba i team med mer erfarna inom branschen.

Svenska Designpriset 2022

Vi är vinnare av Svenska Designpriset 2022 för vårt bidrag för SVT public service – redovisning i kategorin Webb-heldigitalt, public choice. Motiveringen lyder; ”SVT vill på ett lekfullt och inspirerande sätt skapa insyn i hur pengarna för public service använts och genom en tillgänglig digitalisering skapa nyfikenhet hos en bred publik”. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

EMEA Award 2022

ServiceNow delar varje år ut ett pris till sina mest framstående partners. I år tog vi emot utmärkelsen ServiceNow EMEA App Development Platform Partner of the year och slog liknande konsultbolag i hela Europa, mellanöstern och Asien. Motiveringen är att Sopra Steria har stuckit ut inom apputveckling och hur utvecklarna har byggt apparna i plattformen. De la även fokus på vår tillväxtresa.

Årets HR-direktör 2022 - nominerad

Vår HR-direktör Nina Adilstam är nominerad till Årets HR-direktör 2022 av Karriärföretagen. Motiveringen lyder: "Nina Adilstam har på kort tid implementerat och utvecklat ett utmärkt Employer Branding-arbete hos Sopra Steria. Att Sopra Steria har Sveriges attraktivaste traineeprogram är ingen slump, och detta kan vi ge ett stort tack till Nina. Under hennes ledning skapas engagemang och kvalité vilket säkerställer att Sveriges unga talanger söker sig just till Sopra Steria. Karriärföretagen nominerar härmed Nina Adilstam till Årets Personaldirektör"

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Sitevision - Most Valuable Professional 2021 & 2022

Ove Lundkvist, Senior Web Archtiect på Sopra Steria Sverige är utsedd för andra året i rad av CMS-plattformen Sitevision till Most Valuable Professional (MVP) 2022. 

Utmärkelsen går till en eller flera personer som har mycket god kunskap om Sitevisions plattform, som på ett unikt sätt engagerar sig i kundernas projekt och som bidrar till att fler upptäcker och utnyttjar plattformens fulla potential.

Läs mer om utmärkelsen här