Sverige

Välkommen till Det digitala undret, en YouTube-serie i åtta delar, där vi undersöker digitaliseringens framfart, dess påverkan på samhället och oss människor. För att få svar på våra frågor tar vi hjälp av olika experter.

Vi undersöker AI:s framfart på arbetsmarknaden, varför självkörande fordon ännu inte finns, hur digitaliseringen har revolutionerat hälsosektorn, vårt sätt att kommunicera med varandra och skapat nya arenor såsom e-sport. Vi undersöker även vad som egentligen händer i molnet och varför det anses vara det största teknologiska framsteget samt vilka säkerhetshot digitaliseringen medför? Och såklart, går det verkligen att kombinera en ökad digitalisering med hållbarhet?

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Kika på trailern

Serien har premiär den 25 oktober då första avsnittet släpps. Spana in trailern för att få en smygkik på vad det handlar om. Prenumerera på kanalen för att inte missa när avsnitten släpps! 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Avsnitt 1: Den stora AI-revolutionen

AI beskrivs ofta som den fjärde stora revolutionen. Hur påverkar AI arbetsmarknaden och vad vi jobbar med? Kommer AI ta våra jobb, vilka jobb kommer att försvinna och vilka är framtidens jobb? Det tar vi reda på i detta avsnitt.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Avsnitt 2: Det explosiva tillväxten av e-sport

I dagens digitala era är gaming och e-sport globala fenomen med miljardtals deltagare. Trots att e-sporten lockar över 650 miljoner tittare globalt och har vuxit explosionsartat, finns det fortfarande ett gap mellan de som förstår och de som inte förstår detta fenomen. I detta avsnitt vill ta ett litet steg för att försöka överbrygga detta gap.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Avsnitt 3: Hotet mot Sveriges cybersäkerhet

Vad skulle hända om internet slutade fungera? Sverige är det femte mest digitaliserade landet men är bara på plats 16 när det kommer till Cybersäkerhet. Så, hur sårbart är vårt internet egentligen mot olika typer av hot, digitala attacker och virus som Stuxnet? Det ska vi ta reda på i detta avsnitt.

Bild kunde inte laddas in

Serien programleds av Andres Acevedo, tidigare advokat och nuvarande dokumentärfilmare. Tillsammans med Rebecka Westin, filmskapare på Sopra Steria, har de under månader åkt Sverige runt för att träffa och intervjua olika experter till serien. Andres och Rebecka står även bakom produktionen av serien tillsammans med Sopra Sterias inhousebyrå. Kontakta oss

Therese Eriksson

Marketing Director

therese.eriksson

+46 73 326 54 34