Sverige
Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Tillsammans mot ett bättre samhälle

Sopra Steria är ett globalt konsultbolag inom digital transformation med 60 000 medarbetare i 30 länder, varav 4 000 är anställda i Skandinavien. Vi bygger samhället genom designdriven innovation, teknisk utveckling med kunskap om marknadens ledande plattformar och driftlösningar. Vi brinner för bra användarupplevelser som i kombination med modern teknologi och en gedigen affärsförståelse gör oss till en ledande helhetspartner i den digitala transformationsresan. 2024 utsågs vi till en av Sveriges bästa arbetsplatser av GPTW, vi har tilldelats Karriärföretag flera år i rad och Gartner har listat oss som ett topp 5 bolag inom digital transformation.

En unik position

Hos oss finns en unik kombination av erfarenheter och kompetenser som gör att vi kan hjälpa till med allt från affärs- och verksamhetsutveckling via projekt-och förändringsledning till systemutveckling, testning, driftsättning och daglig förvaltning av IT-system. På Sopra Steria i Sverige jobbar allt från statsvetare och beteendevetare, till systemarkitekter och specialister inom Experience Design och Cyber Security. Bredden ger oss en fantastisk spets och en unik position.

En europeisk ledare

Vårt bolag har franska rötter och finns idag representerat i de flesta länder i Europa och på de viktigaste globala marknaderna med cirka 60 000 medarbetare totalt. Sopra Steria rankas av Gartner som ett topp 5 bolag i Europa inom Digital Transformation. I Sverige är vi 600 medarbetare, men vi är också en del av Sopra Sterias stora satsning i Skandinavien, där bland annat vårt norska systerbolag har en marknadsledande position med närmare 4 000 medarbetare.

Digital Transformation

Många av våra kunder möter ett ökande förändringstryck från sin omvärld. Stark efterfrågan, knappare resurser och ökad konkurrens gör att organisationer i såväl privat som offentlig sektor tvingas se över sin verksamhet i grunden – och söka nya vägar för att effektivisera och särskilja sig. Här kan vi bidra med vår unika kombination av verksamhets- och IT-kompetens. Strategiskt rekommenderar vi våra kunder att arbeta datadrivet, kundcentrerat och agilt i sin digitala transformation.

Power of Sharing

Vi har en positiv kultur som tenderar att sprida sig hos våra kunder. Kulturen bygger bland annat på kunskapsdelning, självledarskap, transparens och teamwork. Med driv, nyfikenhet, kundfokus och hjärta tar vi oss an våra uppgifter och skapar en bättre framtid tillsammans. På Sopra Steria jobbar högkompetenta medarbetare, var och en expert på sitt område. Det som förenar oss är att vi vet att vi når längre genom att jobba tillsammans. Det bor en enorm kraft i att dela kunskaper och erfarenheter med varandra och med kunderna. Vi kallar det här synsättet för Power of Sharing.

Fakta om Sopra Steria – i världen och i Sverige

  • Cirka 60 000 medarbetare i 30 olika länder

  • Omsättning cirka 4,7 miljarder euro (2021)

  • Bolaget är resultatet av en fusion mellan de franska konsultbolagen Sopra och Steria 2014.
  • Lång historia; Sopra grundades 1968, Steria 1969.
  • 2017 förvärvades den svenska konsultföretaget Kentor av Sopra Steria, som ett led i en större satsning att på allvar att etablera sig i Sverige.

+600

Medarbetare i Sverige

+60 000

Medarbetare globalt

30

Länder vi finns representerade i
Bild kunde inte laddas in

En av Sveriges bästa arbetsplatser

Great Place to Work har 21 år i rad undersökt arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare i över 100 länder. I Sverige bygger rankningen på organisationers kulturrevision och resultatet från tusentals medarbetarenkäter där medarbetare fått utvärdera sina arbetsgivare. Sopra Steria får fortsatt toppbetyg i kategorierna gemenskap, jämlikhet och lagarbete och så gott som alla lyfter fram stoltheten i att få jobba tillsammans med så härliga och kompetenta kollegor. Det är endast ett fåtal arbetsplatser som lyckas uppfylla kraven för att hamna på topplistan av Sveriges bästa arbetsplatser.

Fler utmärkelser
Bild kunde inte laddas in

För en mer hållbar framtid

Som global koncern verksam i 30 länder med 60 000 medarbetare har vi både ett stort ansvar och möjlighet till verklig förändring. Vi strävar efter att uppnå FNs globala mål och har satt riktning mot sju av dem. Som bolag i stort arbetar vi även mot ESG-principen (Enviromental, Social Responsibility, Governance). Resultatet från detta är bland annat att Sopra Steria är medlemmar i FN:s Global Compact-initiativ som bland annat arbetar för mänskliga rättigheter, miljö och arbetsrätt. Vi är ISO miljöcertifierad och har mål om nettonoll utsläpp innan 2040, godkänt av Science Based Target nya standard (2023) och har stått på A-listan till CDP flera år i rad. Slutligen är vi stolt partner med EcoVadis där vi nått upp till en platinumplacering och driver ett internt mångfaldsinitiativ; WE at Sopra Steria.Vill du veta mer om oss? Hör av dig!

Nina Adilstam

HR Direktör

nina.adilstam