Välj ditt land
Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Innovation & hjärta

Vår unika kombination av specialistkompetens inom både verksamhetsutveckling och IT ökar värdet på och användbarheten av våra kunders satsningar. Globalt har vi mer än 47 000 kollegor. I Sverige hittar du oss i Stockholm, Göteborg, Malmö och Östersund där var tredje medarbetare är kvinna. Vi har en stark kultur med hjärta och innovation i fokus och tror på att det är när vi delar med oss av vår kunskap som vi bygger långsiktiga relationer. Tillsammans når vi längre.

En unik position

Hos oss finns en unik kombination av erfarenheter och kompetenser som gör att vi kan hjälpa till med allt från affärs- och verksamhetsutveckling via projekt-och förändringsledning till systemutveckling, testning, driftsättning och daglig förvaltning av IT-system. På Sopra Steria i Sverige jobbar allt från statsvetare och beteendevetare, till systemarkitekter och specialister inom Experience Design och Cyber Security. Bredden ger oss en fantastisk spets och en unik position.

En europeisk ledare

Vårt bolag har franska rötter och finns idag representerat i de flesta länder i Europa och på de viktigaste globala marknaderna med cirka 47 000 medarbetare totalt. Sopra Steria rankas av Gartner som ett topp 5 bolag i Europa inom Digital Transformation.

I Sverige är vi 450 medarbetare, men vi är också en del av Sopra Sterias stora satsning i Skandinavien, där bland annat vårt norska systerbolag har en marknadsledande position med närmare 2 400 medarbetare.

Digital Transformation

Många av våra kunder möter ett ökande förändringstryck från sin omvärld. Stark efterfrågan, knappare resurser och ökad konkurrens gör att organisationer i såväl privat som offentlig sektor tvingas se över sin verksamhet i grunden – och söka nya vägar för att effektivisera och särskilja sig. Här kan vi bidra med vår unika kombination av verksamhets- och IT-kompetens.

Strategiskt rekommenderar vi våra kunder att arbeta datadrivet, kundcentrerat och agilt i sin digitala transformation.

Power of Sharing

Vi har en positiv kultur som tenderar att sprida sig hos våra kunder. Kulturen bygger bland annat på kunskapsdelning, självledarskap, transparens och teamwork. Med driv, nyfikenhet, kundfokus och hjärta tar vi oss an våra uppgifter och skapar en bättre framtid tillsammans.

På Sopra Steria jobbar högkompetenta medarbetare, var och en expert på sitt område. Det som förenar oss är att vi vet att vi når längre genom att jobba tillsammans. Det bor en enorm kraft i att dela kunskaper och erfarenheter med varandra och med kunderna. Vi kallar det här synsättet för Power of Sharing.

Fakta om Sopra Steria – i världen och i Sverige

  • Cirka 47 000 medarbetare i 30 olika länder

  • Omsättning cirka 4,7 miljarder euro (2021)

  • Bolaget är resultatet av en fusion mellan de franska konsultbolagen Sopra och Steria 2014.
  • Lång historia; Sopra grundades 1968, Steria 1969.
  • 2017 förvärvades den svenska konsultföretaget Kentor av Sopra Steria, som ett led i en större satsning att på allvar att etablera sig i Sverige.

550

medarbetare i Sverige

50 000

anställda i världen

30

länder vi finns representerade i
Bild kunde inte laddas in

Vårt samhällsansvar

Att arbeta för en mer hållbar och jämställd värld ligger i vårt DNA. Vi gör det varje dag för våra kunder genom digital transformation som förbättrar samhället i flera dimensioner. Vi är dessutom en del av ett globalt företag och har möjlighet att göra skillnad på riktigt i de 30 länder vi är verksamma. Inom konsultbranschen i Sverige som ibland kan tyckas dyster vill vi vara förebilder, hos oss är ledningen jämställd och kvinnliga chefer mer vanligt än ovanligt. Vårt samhällsansvar tar utgångspunkten i fem av FN:s globala mål, läs mer om dessa och våra initiativ mot en bättre framtid. 

Bild kunde inte laddas in

Våra kontor

Är du nyfiken på att se var vi håller till, när vi inte arbetar hos kund eller remote?

Stockholm - Vasagatan 38

Östersund - Storgatan 39

Göteborg - Stora Badhusgatan 18-20

Malmö - Baltzarsgatan 18

Våra partners

partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner

Meet the team

Vi är en av Sveriges bästa arbetsplatser, Karriärföretag och vinnare för vår kompetens i  bland annat Svenska Designpriset, Sitevision Award och EMEA Award. Men vad är det som gör att man vill jobba här och hur kan en dag som konsult se ut?

Titta på vår serie Meet the team

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

WASS – Sopra Sterias jämställdhetsinitiativ

WASS, Woman at Sopra Steria, är ett jämställdhetsinitiativ för att stötta, inspirera och attrahera kvinnor till IT- och techbranschen. Det är dels ett kvinnligt nätverk för kvinnor anställda på Sopra Steria och kvinnor verksamma i branschen, men också en mötesplats för erfarenhetsutbyte och inspiration.