Välj ditt land

Vi är idag en del av en stor global koncern, i 30 länder med 47 000 anställda.  Tre decenniers utveckling har gjort oss till de vi är idag – en stabil partner med stort verksamhetskunnande och ett ständigt driv framåt.

Bild kunde inte laddas in

2019 – TRAINEEPROGRAMMET ACCELERATE STARTAS

Sopra Steria satsar på att få in unga talanger och startar därmed sitt traineeprogram. Under augusti månad 2019 tar Sopra Steria emot 30 traineer. Antalet anställda i företaget är nu 450 personer.

Läs mer om traineeprogrammet

Bild kunde inte laddas in

2018 – NY VD TILL SOPRA STERIA

Fredrik Arbman beslutar sig för att lämna sitt uppdrag som VD och hans efterträdare blir Anders Burestig. Anders kommer närmast från en roll som Affärsenhetschef för Applications på Sopra Steria.

Bild kunde inte laddas in

2018 – KENTOR BYTER NAMN TILL SOPRA STERIA

Som ett naturligt led i köpet som genomfördes 2017 byter nu företaget Kentor namn och varumärke till Sopra Steria. Under hösten växer antalet anställda till 400 personer.

2017 – BLIR DEL AV SOPRA STERIA

Kentor förvärvas av Sopra Steria, europeisk ledare inom tjänster för digital transformation.

2016 – 300 ANSTÄLLDA OCH NY VD

Kentor har nu 300 anställda och fortsätter växa i en allt snabbare takt. VD Urban Berlinde blir VD för TeleComputing Sverige och Fredrik Arbman, tidigare Vice VD på Kentor, tar över VD-posten.

2014 – SOPRA OCH STERIA SLÅS IHOP

Under hösten 2014 fusioneras de två stora europeiska konsultföretagen Sopra och Steria. Namnet på det nya företaget blir Sopra Steria.

2013 – 30-ÅRSJUBILEUM

När Kentor firar trettio år är antalet anställda cirka 270 stycken i Stockholm, Göteborg och Oslo. Bolaget är sedan länge en väl etablerad spelare bland it-konsultbolagen och har nära samarbeten med många stora och medelstora företag och organisationer i Norden. 

2008 – TILL NORGE

Kentor startar verksamhet i Norge. Efter 25 års verksamhet är antalet anställda nu totalt 230.

2007 – KÖPS AV TELECOMPUTING

I februari förvärvas Kentor av TeleComputing. Kentor Teknik med 65 anställda integreras med TeleComputing, medan Kentor IT kvarstår som fristående konsultbolag. I september köper Kentor det Göteborgsbaserade bolaget StoneBrix och får därmed en ledande position inom Oracle SOA i Sverige.

2004 – FÖRSTA FÖRVÄRVET

Kentor förvärvar Maginet Datakonsult och nu bildas Kentor Göteborg. Bolaget har nu totalt 175 medarbetare.

2003 – 20-ÅRSJUBILEUM

Kentor firar tjugo år mitt i en lågkonjunktur, men lyckas trots denna genomföra sin strategi att ta tillvara den goda rekryteringsmarknaden och öka sina marknadsandelar. Totalt 24 nya kvalificerade medarbetare rekryteras under 2003.

2001 – 140 ANSTÄLLDA

Kentor har nu expanderat till 140 anställda. Bolaget omsätter 123 miljoner kronor och gör en vinst på 16 miljoner kronor. Kärnverksamheten är fortfarande systemutveckling och integrering, men den har breddats med en allt större verksamhets- och branschkännedom.

1999 – STERIA BÖRSINTRODUCERAS

Steria listas på börsen i Frankrike.

1997 – NAMNBYTE

Bolaget Mandat Consult byter namn till Kentor efter en namnstrid med konkurrenten Mandator.

1994 – NY AFFÄRSIDÉ

Mandat Consults verksamhet renodlas till ren försäljning av it-tjänster med profilen systemutveckling och integration. Bolaget specialiserar sig på teknikplattformarna Oracle och Microsoft. På grund av renodlingen av verksamheten minskas personalstyrkan från 25 till 14.

1990 – SOPRA BÖRSINTRODUCERAS

Sopra listas på börsen i Frankrike.

1983 – MANDAT CONSULT

Bolaget Mandat Consult startas av Anssi Atterby och Per Bouveng i Sverige. Verksamheten expanderar under 80-talet till 25 anställda. Affärsidén är bred och inbegriper allt från it-rådgivning, försäljning av datorer och ERP-paket till it-drift och systemförvaltning.

1969 – STERIA GRUNDAS

Steria grundas i Frankrike av Jean Carteron och företaget satsar på informationssystem och utveckling.

1968 – SOPRA GRUNDAS

Sopra grundas i Frankrike av Pierre Pasquier, François Odin och Léo Gantelet och företagets kärnverksamhet är programmering och analys.