Sverige

Ansökan för årets antagning har stängt. Ansökan för 2024 öppnar i höst, gör en intresseanmälan så håller vi dig informerad.

Vårt traineeprogram Accelerate är för dig som är nyexaminerad och vill accelerera din karriär som konsult. Du blir anställd från dag ett och får en marknadsmässig lön genom hela det treåriga programmet. Sedan 2018 har vi genomfört vårt mycket uppskattade traineeprogram och givit nyutexaminerade toppstudenter från högskolor och universitet runt om i landet en rivstart på sin konsultkarriär. Accelerateprogrammet ger dig med höga ambitioner en strukturerad utvecklingsplan för dina första tre år i konsultyrket.

 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

#1 traineeprogram i Sverige

Vilken är egentligen anledningen till att Sopra Sterias traineeprogram Accelerate har utsetts till Sveriges bästa enligt Karriärföretagen? Kanske att man får komma ut i uppdrag från start, att man får arbeta nära seniora konsulter eller att man får en marknadsmässig lön. Svaren är många. Lyssna in några av våra kollegor som går traineeprogrammet just nu. 

Bild kunde inte laddas in

Spårinriktningar

 • Advisory
 • Delivery
 • Experience Design
 • Webbutveckling
 • Systemutveckling
 • Data Engineer & Analytics 
 • Microsoft Dynamics 365 & Power Platform
 • Salesforce-konsult
 • ServiceNow-konsult
 • Cloud-konsult

Läs mer om spåren

Programmets upplägg

Vi vet att den största utvecklingen som konsult sker genom att jobba i riktiga kunduppdrag och att få lära sig i skarpt läge. Därför är du konsult från dag ett och kommer till största delen att bygga din kompetens genom att jobba i utmanande uppdrag hos någon av våra kunder. Parallellt med ditt uppdrag erbjuder vi dig utbildning som stärker din kompetens och ger dig relevanta verktyg inom flera olika verksamhetsområden. Alla kurser är skräddarsydda för att du snabbt ska utvecklas i konsultrollen och träna tillsammans med kollegor i en trygg miljö. Inom programmet ges du möjlighet att bygga ett brett nätverk både genom arbete i projekt och uppdrag med övriga kollegor inom Sopra Steria, och genom utbyte av erfarenheter med tidigare års deltagare i programmet.

Bild kunde inte laddas in

År 1 – Explore

Det första året inleds med en intensiv onboarding-period där du förutom att lära känna bolaget också fördjupar dig inom vald spårinriktning och bygger teamkänsla med övriga deltagare i programmet och bolaget. 

Du kommer att jobba som konsult i riktiga kunduppdrag direkt efter onboarding-perioden och parallellt erbjuds du utbildningar relaterad till din spårinriktning. Avslutningsvis har vi även samlingar tillsammans med övriga deltagare för att snabbt utvecklas inom konsultrollen.

År 2 – Develop

Under år två jobbar du som konsult i riktiga kunduppdrag och kan ta allt större ansvar i projekt och för andra. Du utvecklar en större självständighet som konsult, kan leverera med andra och på egen hand.

Du har nu uppnått en ökad nivå inom affärsmannaskap och Core Consulting Skills tack vare utbildningar som sker parallellt med kunduppdragen under året. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

År 3 – Accelerate

Vid det tredje året jobbar du som konsult i riktiga kunduppdrag och kan nu accelerera dina konsultförmågor. Du tar lead i uppdrag och för andra konsulter, bidrar aktivt till utvecklingen av kund, uppdrag och våra erbjudanden.

Du är även med och bidrar till vår kultur och företagsbyggande i de dimensioner du själv drivs av. Det kan vara i form av kompetensutveckling, affärs- eller erbjudandeutveckling, ledarskap över andra med mera.

Du kommer även att erbjudas utbildningstillfällen och få tillgång till en individuell extern coach under 4 tillfällen under året. Efter dessa tre år är målet att du ska ha alla verktyg i din verktygslåda för att kunna ta nyckelroller i kunduppdrag och inom bolaget utifrån dina egna preferenser.

Vi söker dig som...

 1. är nyutexaminerad på kandidat- eller masternivå och din examen ska inte vara äldre än ett år.
 2. är både en bra lyssnare och en god kommunikatör vilket gör att du kan se nya möjligheter i ditt uppdrag. En av de saker som symboliserar en framgångsrik konsult är högt affärsmannaskap. Ute i ditt uppdrag är du en relationsbyggare för Sopra Steria och kunden.
 3. är ambitiös och målinriktad och kan visa att du klarar att förverkliga det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Vi ser gärna att du har visat driv och nyfikenhet genom att engagera dig i olika aktiviteter vid sidan om dina studier
Bild kunde inte laddas in

@acceleratebysoprasteria

Om du vill få en inblick i våra nuvarande traineers vardag, kika in här. För mer information om hela Sopra Steria @soprasteria_se.Undrar du över något? Hör gärna av dig!

Emma Calderon

Programansvarig Accelerate

emma.calderon

+46 70 896 40 52

Ina Tran

Talent Relations Specialist

ina.tran

+46 738 50 01 30