Välj ditt land

Accelerera din karriär inom IT

Sopra Sterias traineeprogram Accelerate är för dig som är nyexaminerad inom IT och vill kickstarta din karriär som konsult. Du blir anställd från dag ett och får en marknadsmässig lön genom hela det treåriga programmet.

En plats kvar - vi öppnar upp för ytterligare en .NET aspirant i Göteborg med start HT 2022

Sedan 2018 har vi genomfört vårt mycket uppskattade traineeprogram och givit nyutexaminerade toppstudenter från tekniska högskolor och universitet runt om i landet en rivstart på sin konsultkarriär. Accelerateprogrammet ger dig med höga ambitioner en strukturerad utvecklingsplan för dina första 3 år i konsultyrket. Ansökan till traineeprogrammet 2022 stängde den 31 mars men nu öppnar vi upp för ytterligare en plats inom .NET-spåret med placering i Göteborg. Ansök nu!

Har du frågor?

Emma Calderon
Programansvarig Accelerate
emma.calderon@soprasteria.com
+46 70 896 40 52

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Kickstarta karriären med oss

Till starten i augusti varje år söker vi ambitiösa nyutexaminerade studenter som vill utvecklas till marknadens vassaste konsulter. Du kommer ut i uppdrag direkt samtidigt som du är med och skapar framtiden för ett av landets ledande konsultbolag och dess tillväxtresa.

Bild kunde inte laddas in

Accelerate har följande spårinriktningar

 • Microsoft Dynamics 365 & Power Platform (CRM & ERP)
 • Ledarskap och verksamhetsutveckling
 • Data Engineer & Analytics
 • ServiceNow-konsult
 • Systemutvecklare
 • UX Design
 • Salesforce
 • Webbutveckling

Läs mer om inriktningarna

Programmets upplägg

Vi vet att den största utvecklingen som konsult sker genom att jobba i riktiga kunduppdrag och att få lära sig i skarpt läge. Därför är du konsult från dag ett och kommer till största delen att bygga din kompetens genom att jobba i utmanande uppdrag hos någon av våra kunder. Parallellt med ditt uppdrag erbjuder vi dig utbildning som stärker din kompetens och ger dig relevanta verktyg inom flera olika verksamhetsområden. Alla kurser är skräddarsydda för att du snabbt ska utvecklas i konsultrollen och träna tillsammans med kollegor i en trygg miljö. Inom programmet ges du möjlighet att bygga ett brett nätverk både genom arbete i projekt och uppdrag med övriga kollegor inom Sopra Steria, och genom utbyte av erfarenheter med tidigare års deltagare i programmet.

Bild kunde inte laddas in

Det första året inleds med en intensiv onboarding-period där du förutom att lära känna bolaget också fördjupar dig inom vald spårinriktning och bygger teamkänsla med övriga deltagare i programmet och bolaget. Du kommer att jobba som konsult i riktiga kunduppdrag direkt efter onboarding-perioden och parallellt erbjuds du utbildningar relaterad till din spårinriktning. Avslutningsvis har vi även samlingar tillsammans med övriga deltagare för att snabbt utvecklas inom konsultrollen.

Under år två jobbar du som konsult i riktiga kunduppdrag och kan ta allt större ansvar i projekt och för andra. Du utvecklar en större självständighet som konsult, kan leverera med andra och på egen hand. Du har nu uppmått en ökad nivå inom affärsmannaskap och Core Consulting Skills tack vare utbildningar som sker parallellt med kunduppdragen under året. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Vid det tredje året jobbar du som konsult i riktiga kunduppdrag och kan nu accelerera dina konsultförmågor. Du tar lead i uppdrag och för andra konsulter, bidrar aktivit till utvecklingen av kund, uppdrag och våra erbjudanden. Du är även med och bidrar till vår kultur och företagsbyggande i de dimensioner du själv drivs av. Det kan vara i form av kompetensutveckling, affärs- eller erbjudandeutveckling, ledarskap över andra, med mera. Du kommer även att erbjudas utbildningstillfällen och få tillgång till en individuell extern coach under 4 tillfällen under året. Efter dessa tre år är målet att du ska ha alla verktyg i din verktygslåda för att kunna ta nyckelroller i kunduppdrag och inom bolaget utifrån dina egna preferenser.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Vi söker dig som...

 • har universitets-/högskoleutbildning med data- eller annan teknisk inriktning, såsom systemvetare eller liknande.
 • är nyutexaminerad på kandidat- eller masternivå och din examen ska inte vara äldre än ett år.
 • är både en bra lyssnare och en god kommunikatör vilket gör att du kan se nya möjligheter i ditt uppdrag. En av de saker som symboliserar en framgångsrik konsult är högt affärsmannaskap. Ute i ditt uppdrag är du en relationsbyggare för Sopra Steria och kunden.

 • är ambitiös och målinriktad och kan visa att du klarar att förverkliga det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Vi ser gärna att du har visat driv och nyfikenhet genom att engagera dig i olika aktiviteter vid sidan om dina studier.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Att vara Accelerate inom enheten Applications

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Att vara Accelerate inom enheten Core Tech Solutions

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Att vara Accelerate inom enheten Business Advisory

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Att vara Accelerate inom enheten Digital Platform Services

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Träffa Accelerates från Göteborgskontoret

Bild kunde inte laddas in

Sopra Steria på Instagram

Lust att få reda på mer om hur det är att gå Accelerate-programmet på Sopra Steria? Spana in vårt Instagram-konto.

AcceleratebySopraSteria

Vill du få inblick i vårt arbete på Sopra Steria? Då kan du titta in på vårt Instagram-konto för Sopra Steria Sverige.

Soprasteria_se