Sverige

Vi har flera olika spår inom vårt prisbelönta traineeprogram Accelerate. Under det treåriga programmet utvecklas du inom valt spår och får direkt jobba i skarpa uppdrag med kund samt får stöttning från mer seniora kollegor.  Vilket spår du ska välja beror dels på vilken högskoleutbildning du har och vilket område du är mest intresserad av att utvecklas inom. Är du osäker på vad du ska väljaså hjälper vi dig under rekryteringsprocessen.

 

PROGRAMANSVARIG ACCELERATE

Emma Calderon
emma.calderon@soprasteria.com
+46 70 896 40 52

Emma Calderon, programansvarig

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Cloud-konsult

Som Cloud-konsult blir du en del av Skandinaviens ledande team med bred kompetens inom de stora publika moln-leverantörerna. Vi söker dig som tycker det är spännande att jobba med teknologi, som vill skapa värde för våra kunder och kan sätta dig in i nya lösningar snabbt. Du har ett brinnande intresse för teknologi – allt från molntjänster, data och integration till Open Source, low-code/no-code och programmering. Du får vidareutbildning och bland annat grundläggande certifiering inom Azure. Hos oss får du bland annat jobba med: 

  • Design och utveckling av lösningar baserat på teknologi från ledande molnleverantörer.
  • Migrering och modernisering av applikationer från on-premise till publikt moln.
  • Design och konfiguration av molnbaserade lösningar.
Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

ServiceNow-konsult

I inriktningen som ServiceNow-konsult får du jobba med en av världens mest innovativa lösningar. ServiceNow är ett Enterprise Management system som förenklar och automatiserar arbetsprocesser över hela kundens organisation, från IT och HR till säkerhet och övervakning. Inom erbjudandet får du hjälpa våra kunder att skapa lösningar som ökar produktiviteten och effektiviserar arbetet. Som Skandinaviens största Elite Partner inom ServiceNow kan vi erbjuda dig kompetenta kollegor och spännande uppdrag. Tillsammans med erfarna konsulter kommer du att hjälpa våra kunder att digitalisera sin verksamhet. Det i kombination med en skräddarsydd utbildning ger dig en snabb utvecklingskurva och en högt eftertraktad kompetens inom en av världens mest attraktiva it-produkter.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Data Engineer & Analytics

Inom spåret Data Engineer & Analytics får du med dina kunskaper inom statistik, matematik och programmering bli en del av Sveriges vassaste Data & Analytics-team. Du kommer att få jobba med att ta fram de modeller, algoritmer och system som skapar värde åt våra kunder. Som en del av Data & Analytics deltar du tillsammans med erfarna kollegor i utmanande projekt inom området datadriven affärsutveckling. Du får även vidareutbildning och certifiering inom Data Engineering och Data Analytics.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Microsoft Dynamics 365 & Power Platform (CRM & ERP)

Inom Microsoft Dynamics 365 & Power Platform lägger du grunden för din förmåga att lösa våra kunders utmaningar genom att implementera verksamhets- och affärssystem samt digitalisera deras processer. Ett av Sveriges största Dynamics-team delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper till dig medan du arbetar i något av våra projekt. Vi hjälper dig utvecklas i rollen som konsult, bl.a. genom att du deltar i vårt Dynamics Excellence-program som ger dig en inblick i såväl plattform som våra arbetssätt samt skapar förutsättningar för att certifiera dig inom relevanta områden. Inom spåret kan du antingen ha rollen som Applikationsspecialist (D365) alternativt Utvecklare (D365), beroende på hur tekniskt du vill jobba. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Salesforce-konsult

Vad har bolag som Spotify, Bentley och Adidas gemensamt? Jo, alla har valt Salesforce som plattform för att vidareutveckla sin verksamhet inom exempelvis sälj, marknadsföring och e-handel. Salesforce är för trettonde året i rad utsedd till ledare i Gartners Magic Quadrant for CRM Customer Engagement Center och har störst global marknadsandel inom CRM-segmentet. Sopra Steria är Salesforce Platinum Partner i Europa med ett eget service center i Milano. Kickstarta din karriär hos oss som Salesforce-konsult och vi kommer att hjälpa dig att ta relevanta certifieringar, se till att du får jobba med erfarna kollegor i spännande uppdrag och arbeta på en av Sveriges bästa arbetsplatser. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Experience Design

Inom spåret Experience Design blir du en del av vårt vassa designteam och får vara med och utforma morgondagens digitala kundupplevelser. Hos oss får du en unik möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper inom en eller flera av designdisciplinerna digital design (UX/UI), servicedesign, businessdesign och branding. Hos oss får du samarbeta med erfarna designkollegor och praktisera färdigheter i skarpa projekt. Du blir även en del av vårt härliga designcommunity där det finns gott om inspiration & kunskapsdelning. Kika in på vårt instagramkonto @experiencedesign_se för att se hur det kan se ut i vår vardag. 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Systemutveckling

Som systemutvecklare kommer du att få arbeta och växa tillsammans med erfarna kollegor i agila utvecklingsteam. Vår utgångspunkt är att vara plattformsoberoende och att nära våra kunder skapa skräddarsydda lösningar anpassade efter kundens specifika behov. Du kommer få ta del av kurser och certifieringar som gör dig eftertraktad hos våra kunder, samtidigt som din tekniska och personliga kompetens utvecklas i framkant av omvärldens behov. Vi arbetar bl.a. med .NET och Java i moderna miljöer med fokus DevOps och Systemintegration. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation för att utvecklas inom ditt kompetensområde och att utforska många aspekter av IT-industrin i rollen som IT-konsult.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Webbutveckling

Som webbutvecklare blir du en del av ett team som arbetar med några av de bästa plattformarna för t. ex. CMS, e-handel och intranät. Du har alla möjligheter att driva din egen utveckling och får möjlighet att fördjupa och bredda dina kunskaper både inom front-end och back-end. Vi jobbar med nya tekniker och jobbar tillsammans i team eftersom vi tycker att vi utvecklas som mest och har som roligast då. Hos oss kommer du att få arbeta tillsammans med erfarna kollegor, vara delaktig som utvecklare i våra kundprojekt samt utvecklas i din roll som konsult. Du kommer även att få möjlighet att gå kurser och certifiera dig inom de områden och tekniker som du vill utvecklas inom och som gör dig attraktiv hos våra kunder. Framför allt får du vara en del av ett team som gillar att ha kul tillsammans, som delar med sig av sin kunskap och som drivs av att utvecklas!

 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Advisory

Inom spåret Advisory levererar du som managementkonsult i strategiska projekt där vi hjälper våra kunder utveckla sin affär och sin verksamhet för att möta framtidens utmaningar och behov. Du lär dig metoder och verktyg för att utveckla lösningar på komplexa problem, stötta våra kunder i sin transformation, ta fram beslutsunderlag och handlingsplaner, samt facilitera beslutsprocesser. Du får också möjlighet att fördjupa dig inom en bransch eller ett specifikt kompetensområde såsom hållbarhet, IoT, elektrifiering mm.  

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Delivery

Inom spåret Delivery får du vara med och leda digitala utvecklings- och implementationsprojekt. I programmet ingår att lära sig metoder och ramverk för projektledning, agil teknikutveckling, workshopfacilitering, kommunikation mm. I din roll bidrar du till skapandet av högpresterande team och får utveckla ditt personliga ledarskap direkt från start. Exempel på roller du kan ta dig an är projektledare, projektstöd/assistent, kravsamordnare, scrum master, produktägare eller förvaltningsledare.  

Bild kunde inte laddas in

Nyfiken?

Följ oss på sociala medier om du tycker någon av spåren verkar spännande och vill få en inblick i våra traineers vardag