Sverige

Vi har flera olika spår inom vårt prisbelönta traineeprogram Accelerate. Under det treåriga programmet utvecklas du inom valt spår och får direkt jobba i skarpa uppdrag med kund samt får stöttning från mer seniora kollegor. Vilket spår du ska välja beror dels på vilken högskoleutbildning du har och vilket område du är mest intresserad av att utvecklas inom. Är du osäker på vad du ska välja så hjälper vi dig under rekryteringsprocessen.

 

PROGRAMANSVARIG

Emma Calderon
emma.calderon@soprasteria.com
+46 70 896 40 52

Emma Calderon, programansvarig

Advisory

Inom spåret Advisory levererar du i projekt enskilt eller i team tillsammans med kunder. På Advisory arbetar du oftast på övergripande strategisk nivå, där analyser, workshops och förstudier är vanliga tillvägagångssätt för att ta fram beslutsunderlag, strategiska roadmaps och transformationsplaner. Inom Advisory-spåret får du chans att stötta våra kunder att definiera rätt frågeställningar, sätta upp en tydlig strategi och bidra i transformationsfasen av verksamheten. Exempel på roller kan vara verksamhetsutvecklare, förändringsledare, processutvecklare, strategisk rådgivare och affärsanalytiker. Du får också möjlighet att fördjupa dig inom en bransch eller ett specifikt kompetensområde som exempelvis hållbarhet, hälsa, IoT eller elektrifiering.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Creative

Inom spåret Creative blir du en del av vårt vassa designteam och får vara med och utforma morgondagens digitala kundupplevelser. Hos oss får du en unik möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper inom en eller flera av designdisciplinerna innovation, digital design (UX/UI), service-design och business-design. Hos oss får du samarbeta med erfarna designkollegor och praktisera färdigheter i skarpa projekt. Du blir även en del av vårt härliga designcommunity där det finns gott om inspiration och kunskapsdelning. Kika in på vårt instagramkonto för att se hur det kan se ut i vår vardag.

Creatives instagram

Data & Analytics

I Data & Analytics-spåret blir du nyckelpersonen som löser komplexa utmaningar för att maximera datans fulla potential. Du kommer få möjlighet att utforska hela spektrumet av dataanalys, från databearbetning och modellering till datavisualisering och avancerad AI/ML. Hos oss blir du en del av Sveriges vassaste Data & Analytics-team. Genom vårt skräddarsydda utbildningsprogram och certifieringsmöjligheter skapar du en bred grund för din karriär inom Data Engineering, Data Analytics och Data Visualisation. Dessutom kommer du fortsatt utveckla din expertis i de senaste teknologierna inom Cloud och AI/ML genom våra dedikerade communities. Genom att stötta organisationer i att få insikter och arbeta datadrivet idag, förbereder vi dem samtidigt för mer avancerade analyser och att i full skala kunna nyttja data imorgon.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Delivery

Inom spåret Delivery får du vara med och leda digitala utvecklings- och implementationsprojekt. I programmet ingår att lära sig metoder och ramverk för projektledning, agil teknikutveckling, workshopfacilitering, kommunikation mm. I din roll bidrar du till skapandet av högpresterande team och får utveckla ditt personliga ledarskap direkt från start. Exempel på roller du kan ta dig an är projektledare, projektstöd, kravsamordnare, scrum master, produktägare eller förvaltningsledare.

Digital Platform Services

På Digital Platform Services (DPS) arbetar vi med utveckling, drift och förvaltning av kundens teknologiplattformar och tjänsteproduktion. Inom DPS har du möjligheten att jobba med ServiceNow, Cloud eller cybersecurity, vilken inriktning du kommer tillhöra får du information om i samband med din start. 

ServiceNow 

ServiceNow är ett Enterprise Management-system som förenklar och automatiserar arbetsprocesser över hela kundens organisation, från IT och HR till säkerhet och övervakning. Du får jobba med en av världens mest innovativa lösningar och stötta våra kunder att skapa lösningar som ökar produktiviteten och effektiviserar arbetet.

Cloud

Inom Cloud jobbar du med allt från molntjänster, data och integration till Open Source, low-code/no-code och programmering. Du får vidareutbildning och bland annat grundläggande certifiering inom Azure. Som Cloud-konsult får du jobba med design, konfiguration och utveckling av molnbaserade lösningar samt migrering och modernisering av applikationer från on-premise till publikt moln.

Cybersecurity

Inom Cybersecurity arbetar du brett inom säkerhetsområdet med alltifrån rådgivning, riskhantering, compliance, risk- och sårbarhetsanalyser, säkerhetstestning, molnsäkerhet, identitets- och accesstjänster. Som Cybersecurity-konsult kan du arbeta tekniskt fokuserat med kod/arkitektur/cloud och på sikt även helt utan teknik med rådgivning, strategi och analys.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Microsoft Business Applications

Som systemutvecklare (.NET) eller applikationsspecialist jobbar du med Microsofts Dynamics 365 (CRM & ERP) samt Microsoft 365 (Modern Work) för att lösa våra kunders utmaningar genom att implementera verksamhets- och affärssystem. Ett av Sveriges största Microsoft-team delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper till dig medan du arbetar i något av våra spännande projekt tillsammans med inkluderande och professionella kollegor. Vi hjälper dig utvecklas i rollen som teknisk konsult, bl.a. genom att du deltar i vårt Excellence-program som ger dig en inblick i såväl plattformar som våra arbetssätt samt skapar förutsättningar för att certifiera dig inom relevanta områden.

Salesforce

Vad har bolag som Spotify, Bentley och Adidas gemensamt? Jo, alla har valt Salesforce som plattform för att vidareutveckla sin verksamhet inom exempelvis sälj, marknadsföring, kundtjänst och e-handel. Salesforce är en ledande CRM-plattform och har störst global marknadsandel inom CRM-segmentet. Sopra Steria är en Salesforce Summit Partner med leveranscentra i Sverige, Norge, Tyskland och Italien. Kickstarta din karriär hos oss som Salesforce-konsult och vi kommer att hjälpa dig att ta relevanta certifieringar, se till att du får jobba med erfarna kollegor i spännande uppdrag och arbeta på Sveriges bästa arbetsplats.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Systemutveckling

Som konsult inom systemutveckling kommer du att få arbeta och växa tillsammans med erfarna kollegor i agila utvecklingsteam. Vår utgångspunkt är att vara plattformsoberoende och att jobba nära våra kunder för att skapa skräddarsydda lösningar anpassade efter deras specifika behov. Du kommer få ta del av kurser och certifieringar som gör dig eftertraktad hos våra kunder, samtidigt som din tekniska och personliga kompetens utvecklas i framkant av omvärldens behov. Vi arbetar med .NET och Java både i moderna miljöer med fokus på DevOps och systemintegration samt i äldre kodbaser där du får lära dig att förädla, förvalta och problemlösa gamla problem med ett modernt tankesätt. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation för att utvecklas inom ditt kompetensområde och att utforska många aspekter av IT-industrin i rollen som IT-konsult.

Webbutveckling

Inom spåret webbutveckling kommer du få arbeta med att utveckla webbplatser och e-handelssystem baserat på marknadsledande plattformar för digitalt innehållsskapande. Du kommer få lära dig att arbeta med CMS-system samt utveckla dina kunskaper inom frontend- och backendutveckling för att bli en riktigt duktig utvecklare. Som frontendutvecklare jobbar du nära design- och produktteam och kanske väljer att bli en fena på att skapa interaktiva gränssnitt i React.js. Som backendutvecklare kanske du istället jobbar med integrationer av CMS-systemet med betaltjänster eller e-legitimation. Vissa av oss kör fullstack och då får man prova på både frontend- och backend. Möjligheterna är oändliga!

Bild kunde inte laddas in