Sverige

Cybersecurity-expert från Sopra Steria talar på SamNet

SamNet är en heldagskonferens om teknik, internet, integritet och decentralisering som är grunden för digitaliseringen av vårt samhälle. Konferensen organiseras av Internetstiftelsen och går av stapeln 18 januari. En av Sopra Sterias cybersecurity-experter, Karen Lawrence, är på plats för att tala.

Ämnet som står i fokus är den nya lagstiftningen för att bekämpa barnpornografi och Karens session kommer att handla om Chat Control 2.0 (och även version 1.0) och tillhörande dilemman. Dilemman som har skapat en djup klyfta i EU-parlamentet som uppkommit från ”rätten till ett privatliv”, kontra vår naturliga instinkt att skydda våra barn. Oavsett om du är en cybersecurity-fantast, en integritetsförespråkare och/eller en förälder, är känslorna kopplade till ämnet motstridiga. Vi vill och måste skydda våra barn, men till vilket pris? Dessa dilemman djupdyker Karen i under SamNet.  

Karen Lawrence har 30 års erfarenhet av cybersecurity och integritet. Intresset för integritet väcktes 2005 när hon forskade i masteruppsats om att skydda barn på nätet, vilket ledde till hennes första integritetsbok publicerad av British Computer Society 2009. Hon är konsult och hänvisar till sin kompetens som cybersäkerhetsrådgivare och/eller integritetsingenjör.

Om SamNet

SamNet fokuserar på detta från den vanliga samhällsmedborgarens perspektiv, inte från ett kommersiellt eller myndighetsperspektiv. Konferensen tar upp ämnen som digitala ID-lösningar, Internet privacy, öppen källkod inom offentlig förvaltning och digital infrastruktur.

Läs mer och registrera dig här.