Sverige

Första tiden på Accelerate-programmet

Den 14 augusti välkomnade Sopra Steria årets kull av Accelerates. Hela 70 nyexaminerade studenter anslöt sig till våra kontor för att börja på vårt traineeprogram Accelerate. Vi har tagit pulsen på några av dem för att höra hur första tiden har varit och vad de ser mest fram emot inför första tiden hos oss.

Vad fick dig att söka till just vårt Accelerate-program?

En gemensam faktor från svaren är att de blivit tipsade om Accelerate-programmet. En annan faktor är att de har märkt att det finns stor utvecklingspotential inom bolaget och stor möjlighet till att utvecklas och utmanas samtidigt som kollegorna har kul tillsammans. Filip Sanderfelt jobbar inom webbutvecklkingsspåret. Han fick nys om Accelerate-programmet via Linkedin och berättar varför han valde att söka:

Fick syn på Sopra Sterias traineeprogram via ett inlägg på LinkedIn. De fångade mitt intresse eftersom de stack ut från andra traineeprogram jag kikat på innan. Då Accelerateprogrammet är ett program på 3 år gav de mig intrycket att Sopra Steria investerar mycket i en och gärna ser att man utvecklas. Programmet erbjöd även en rad olika inriktningar vilket gjorde att jag kunde söka till det spår som var i linje med det jag vill jobba med.

Vad har varit mest lärorikt under de första veckorna?

Under de två första veckorna får alla Accelerates vara med på en onboarding där de bland annat får lära sig mer om bolaget, sina spårinriktningar och om konsultyrket i stort. I slutet av onboardingen får alla Accelerates åka iväg på ett bootcamp där de får utmana sig själv på sätt de flesta inte testat förut. Något som många tycker har varit otroligt lärorikt. Peter Herslow jobbar med Salesforce och han berättar vad han tyckt varit mest lärorikt hittills:

 – Allt har egentligen varit lärorikt, jag tycker verkligen om att få nytta av studierna och se hur allt fungerar i ”verkligheten” och inte bara läsa om det. Eftersom vi har fått mest information inom vår spårinriktning så har det varit det mest lärorika.

Är det något som du tycker sticker ut med Sopra Steria?

Alla är rörande överens om vad som sticker ut på bolaget – kulturen! De berättar om hur de direkt märkt av att alla är hjälpsamma, stöttande och bidrar till en bra stämning på kontoren. Upplevelsen är att man kan fråga vem som helst om hjälp och att alla vill hjälpa varandra att utvecklas. Hedda Marklund jobbar med Salesforce och Vilma Hellström med integration, de berättar vad dem tycker sticker ut på bolaget:

– Gemenskapen! Jag har aldrig varit på en arbetsplats där man blir så involverad i företaget och i sina arbetskollegor som här, och det uppskattar jag, säger Hedda.

– Alla på Sopra Steria är väldigt öppna och trevliga, det finns en stöttande stämning där alla erbjuder sig att hjälpa till, säger Vilma.

Vad ser du mest fram emot inför din första tid på Sopra Steria?

Alla som går Accelerates-programmet får snabbt chansen att komma ut i uppdrag och börja arbeta med konsultyrket på riktigt. Något som är väldigt uppskattat och som alla ser otroligt mycket fram emot. Stina Nilsson, managementkonsult inom spåret Delivery, och Maja Bollbring, applikationsspecialist inom Microsoft Dynamics 365, berättar vad de ser mest fram emot:

– Det jag ser mest fram emot denna första tid på Sopra Steria är att få bidra men även få möjligheten att lära mig av alla kunniga kollegor ute på mitt uppdrag, säger Stina.

– Komma ut i uppdrag och lära mig massor under tiden! Och enhetsresan till Båstad såklart, säger Maja.

Är du intresserad av att veta mer om vårt Accelerate-program? Läs mer här!Hör gärna av dig om du vill veta mer!

Emma Calderon

Programansvarig Accelerate

emma.calderon

+46 70 896 40 52