Sverige

IT-och managementbolaget Sopra Steria på topplistan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022

Den prestigefyllda utmärkelsen Great Place to Work som varje år undersöker arbetsplatskulturen hos bolag världen över har återigen utsett Sopra Steria till en av Sveriges bästa arbetsplatser. För andra året i rad placerar sig Sopra Steria på topplistan och når plats 7 år 2022, och kan på nytt titulera sig landets främsta arbetsgivare.

Great Place to Work undersöker arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. För respektive land rankas sedan de allra bästa organisationerna, där rankningen baseras på företagens resultat från omfattande medarbetarundersökningar och organisationens kulturrevision. I år undersöktes tiotusentals medarbetare runtom på svenska arbetsplatser och endast ett fåtal har lyckats uppfylla kraven för att kalla sig Sveriges bästa arbetsplatser.

- Vi har under flera år arbetat hårt med att utveckla Sveriges bästa arbetsplats och är inte i mål förens vi når toppositionen. Sedan vi fick resultatet för 2021, där vi hamnade på plats 12, har hela organisationen engagerat sig i de områdena med störst förbättringspotential. Vårt arbete har utvecklat oss och det är glädjande att vi nu klättrat 5 placeringar på topplistan över landets bästa arbetsplatser. Nu fortsätter vi vår utveckling, tillsammans, säger Anders Burestig, VD på Sopra Steria Sverige

För att bli utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser behöver organisationen bevisa att de anställda har en övergripande positiv upplevelse av sin arbetsplats. Bland annat mäts graden av tillit, gemenskap och stolthet inom verksamheten, vilka är hörnpelare för att bygga lönsamma organisationer. Nina Adilstam som är HR-chef på Sopra Steria Sverige berättar;

- Hos oss arbetar individer som ständigt vill utvecklas. Vi har skapat förutsättningar för att alla individer ska kunna göra detta inom flera olika områden. Vi bygger helt enkelt vårt bolag tillsammans och hjälper varandra att lyckas. Det tror jag är en bidragande faktor till att våra medarbetare trivs och känner stolthet. För när individerna växer, växer också vi som bolag.