Sverige

IT-konsultbolaget storsatsar på traineer - tar in 71 nyexaminerade studenter till treårigt program

Sopra Sterias traineeprogram Accelerate har blivit utsett till det bästa inom IT av Karriärföretagen 2022 och blivit mycket omtalat bland studenter på landets universitet och högskolor. I år valde konsultbolaget att satsa ytterligare och har tagit in hela 71 toppstudenter till sitt traineeprogram. Idag gör den nya årskullen sin första dag i programmet.

Att IT-branschen är konkurrensutsatt och att konsultbolagen tävlar mot de bästa talangerna är inget nytt. Ett traineeprogram är en väg till att introducera nyexaminerade studenter till IT-branschen och fånga talanger redan från start. Sopra Sterias traineeprogram innebär att man blir anställd från första stund, får arbeta med riktiga kunder och uppdrag samt får ta del av utbildningar anpassade efter sitt respektive spår.

– Vi är mycket glada att välkomna så många nya kollegor runt om på våra kontor. Det här är en gedigen satsning som alla delar av vårt bolag är involverad i. För våra kunder innebär satsningen att vi kan erbjuda fler kompetenta konsulter med samma höga nivå som en senior konsult. Det klarar vi bland annat genom utbildningar, certifieringar och ett nätverk av mentorer, säger Anders Burestig, VD för Sopra Steria Sweden AB.  

Sopra Steria erbjuder åtta olika spårinriktningar; Microsoft Dynamics 365 och Power Platforms, Ledarskap och verksamhetsutveckling, Data Engineer & Analytics, Service Now-konsult, Systemutvecklare, UX-design, Salesforce och webbutveckling. Studenterna som ansökt har blivit intervjuade och testade i flera olika steg och trots det stora platsutbudet har konkurrensen varit hög. Programansvarig Emma Calderon berättar;

– De som idag kliver in genom dörrarna på Sopra Steria och är en del av vårt traineeprogram ska känna sig stolta. Flera intervjuer och tester har gjorts och det är endast de allra bästa som tagit sig in på programmet. Nu ser vi fram emot att få ut alla drivna nya kollegor i uppdrag hos våra kunder, men först är det onboarding och bootcamp på hemlig destination som väntar. Där kommer de i några dygn få öva på sin uthållighet, tålamod och bygga laganda, avslutar Calderon.

För mer information, kontakta:
Therese Eriksson
Marketing Director