Sverige

Jämställdhetsarbetet på Sopra Steria uppmärksammas

Sopra Steria Sverige har blivit nominerade till Svenska Jämställdhetspriset 2024. Det är Forum Jämställdhet som presenterar de nominerade och vinnaren koras 7-8 februari. Detta pris är ett av de främsta erkännanden inom jämställdhet i Sverige.

Att arbeta för en mer jämställd och hållbar värld ligger i Sopra Sterias DNA. Som en del av ett globalt företag har bolaget möjlighet att göra skillnad på riktigt i de 30 länder som Sopra Steria är verksam i. I Sverige vill IT-konsultbolaget vara förebilder och har en ledning som är jämställd och där kvinnliga chefer är mer vanligt än ovanligt. Sopra Steria driver dessutom flera engagemang och initiativ mot en bättre framtid.

– Jag är oerhört stolt över att jämställdhet är en strategiskt viktig och prioriterad fråga på Sopra Steria och att vi jobbar uthålligt och målmedvetet med det. Jag är övertygad om att det gör oss till en bättre arbetsplats. Vi har kommit en god väg, men har ännu högre ambitioner och jag ser fram emot att tillsammans med hela bolaget arbeta vidare för en jämställd och hållbar värld, säger Nina Adilstam, HR-direktör på Sopra Steria.

Sopra Steria startade 2015 ett medarbetardrivet jämställdhetsinitiativ som agerar som en mötesplats för erfarenhetsutbyte och inspiration. Ambitionen med initiativet WASS, Women at Sopra Steria, är att bidra till en mer jämställd Tech-bransch genom att skapa medvetenhet kring ämnet. För att göra detta genomför WASS både externa och interna event för att utbilda, inspirera och skapa en dialog om jämställdhet där alla är välkomna.

– Det är väldigt roligt att vi har blivit nominerade och att vårt jämställdhetsarbete uppmärksammas. Nomineringen blir ett kvitto på att det arbete vi gör både internt och externt med WASS har gett resultat! Vår resa har bara börjat och vi vill fortsätta utveckla vårt engagemang och närvaro inom jämställdhetsfrågan, säger Nellie Kramer, Strategiskt ansvarig för WASS.Undrar du något? Hör gärna av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall

+46 70 962 71 37