Sverige

Power of Sharing 2021: The Shift

Pandemin har forcerat fram stora förändringar i samhället. Vilka var spekulationerna, visionerna och var har vi landat idag? Vilka är de praktiska förändringarna på samhället och hur hänger allt samman? Under eventet Power of Sharing samlas ledande bolag för att fokusera på lösningarna som realiserats samt de som kommer härnäst. Vi har nu varit i det här skiftet tillräckligt länge för att kunna förstå den riktning som sker framöver. Runt hörnet finns lanseringen av 5G och Internet of things, stora utmaningar inom hållbarhet samt helt nya ledarskapsstrategier. Världen är inte längre den samma.

Vi sänder live direkt från AtSix i Stockholm och bjuder in dig att ta del av både lärdomar och inspiration från några av de största bolagen i Sverige. Vi täcker in alla de områden som har förändrats; ledarskap, hållbarhet samt digitaliseringen i samhället och organisationer.

Datum: Torsdag 9 december kl. 13 - 15.

Se inspelningen av Power of Sharing här

Konferencier: Frida Boisen

Frida Boisen är en av Sveriges mest älskade talare, författare, journalister och moderatorer. Hon har varit såväl vice VD för Bonnier Magazines & Brands, chefredaktör för några av Sveriges största tidningar, blivit utsedd till världsmästare i sociala medier på INMA Award i San Francisco och hon är prisad av svenska FN-förbundet för sina folkbildningsinsatser inom hållbarhet. Frida har en förmåga att som konferencier bjuda på 100 % energi, älskar att driva förändring och är expert på att leda fantastiska event.

Frida Boisen

Key note: Andreas Ekström

 

Andreas Ekström blev Årets talare i Sverige 2019, och kommer att avsluta dagen. Andreas har arbetat med digitala demokratifrågor i mer än trettio länder, och fick brett genomslag med ett TED talk som till dags dato har mer än 1,5 miljoner visningar. Föreläsningen "Kraften i både och" är en exposé över vårt nya digitala decennium – och en uppmaning till oss alla att återta det smarta, nyanserade tänkande som vår polariserade tid har tappat bort. 

 

Ur programmet:

Innovation, snabbhet och agilitet genom att sätta självstyrande teams i förarsätet 
Sebastian Stenudd, Organization Development Manager, Klarna

Sebastian har tidigare arbetat som managementkonsult där han hjälpt stora globala företag att skapa en mer agil och holokratisk organisation genom att ställa om sin verksamhetsmodell mot självstyrande teams. Sedan två år tillbaka arbetar Sebastian på Klarna med att utveckla deras verksamhetsmodell, vilket inkluderar ett ansvar över att företagets organisationsstruktur, roller och ansvar, samt arbetssätt är i linje med strategin och den snabba tillväxten. Sebastian delar med sig av hur Klarnas verksamhetsmodell möjliggör innovation, snabbhet och agilitet genom att sätta självstyrande teams i förarsätet.
Sebastian Stenudd

 

Hur de olösta problemen blir en del av ett hållbart företagande
Maria Ekman, VP, Head of Group Sustainability, Coor Group

Maria berättar hur Coor har tagit sig an utmaningen att skapa ett verkligt hållbart företag och vad det innebär i synen på affärsmodeller och förändring i värdekedjan. Hur kan vi lyfta blicken mot de olösta problemen?

Maria har många års erfarenhet av Facilities Management både genom linjeverksamhet och verksamhetsutveckling på koncernnivå. Idag fokuserar Maria på Coors strategiska hållbarhetsutveckling och vad som gör bolaget relevant både idag och i morgon. Hon arbetar nära Coors intressenter och driver tvärfunktionella team för att kunna möta morgondagens utmaningar.
Maria Ekman

 

5G & Internet of things 
Martin Whitlock, CTO, Telenor Connexion

Vad kommer introduktionen av 5G att betyda för framtidens digitalisering? Redan idag pågår en omfattande omställning för många företag, pådrivet av Internet of Things som möjliggör både nya affärsmodeller samt hållbarare sätt att tillhanda produkter och tjänster.

Martin Whitlock är CTO på Telenor Connexion som sedan 90-talet varit pionjärer inom uppkopplade produkter och är ledande när det gäller att hjälpa företag hantera globala IoT-lösningar. I denna session kommer Martin dela med sig av sina erfarenheter inom skapande av kund- och affärsvärde med hjälp av IoT.
Martin Whitlock

 

Återkomsten – att leda och samarbeta i det nya normala 
Malin Dandenell, Partner Technology Lead, Microsoft

Det hybrida arbetssättet är här för att stanna. Pandemin öppnade för många nya arbetssätt och när vi nu börjar återgå så behöver vi förhålla oss till förändrade vanor, annorlunda syn på hur vi skall träffas och inte minst hur vi skall kunna skapa samhörighet och gemenskap i en mer diversifierad arbetsmiljö än vi någonsin haft tidigare. Hur skapar jag en vi-känsla? Hur hanterar jag nyanställda när teamet kanske inte är på plats och var hittar jag balans mellan ”jobba hemma” och ”på kontoret”? Lär dig mer om hur Microsoft förhåller sig till dessa frågor och hur vi och våra produkter anpassar oss till det ”nya normala”.

Malin Dandenell är Partner Technology Manager på Microsoft och ansvarar för teamet som driver kompetens och innovation gentemot Microsofts Partnernätverk. Genom sitt engagemang och sin förmåga att brygga tech och människa har Malin även har fått utmärkelsen MVP inom sitt expertområde Office 365 och har lång erfarenhet av förändringsledning samt är Microsofts representant i styrelsen för International association of Microsoft Partners.
Malin Dandenell

Se inspelningen av Power of Sharing här