Sverige

Sopra Steria växlar upp sitt Microsofterbjudande – ska bli ledande inom affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Finance

Sopra Steria är en av Sveriges ledande Microsoftpartners med ett av landets största team verksamma inom Microsofts plattformar och applikationer. Nu utökar bolaget sitt erbjudande inom Business Applications och erbjuder befintliga och nya kunder implementation och vidareutveckling av affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Finance med tillhörande tjänster.

Efter stor efterfrågan har Sopra Steria valt att expandera inom Microsoft Dynamics 365 och erbjuder nu även tjänster inom Dynamics 365 Finance. Syftet med satsningen är att kunna erbjuda större företag och organisationer i Norden hjälp med att utvärdera, implementera och vidareutveckla ett nytt, modernt och flexibelt affärssystem vilket i slutändan resulterar i att en förenklad och mer effektiv vardag för kunden.

–      Vi är mycket glada över att Sopra Steria valt att växla upp sitt Microsofterbjudande och fortsätta arbeta med våra applikationer. Dynamics 365 Finance är det främsta affärssystemet på marknaden för stora företag och organisationer och vi ser fram emot en ny partner på området och att se fler kunder använda sig av applikationen, säger  Therese Treutiger, ansvarig för innovation och partners på Microsoft Sverige.

Christer Söderholm, Business Owner och Jan Forsberg, Business Developer har fått i uppdrag att driva satsningen framåt och har identifierat några branscher med stor potential där bolaget ser att man kan erbjuda sina tjänster. Parallellt byggs teamet, dels genom att rekrytera några av de vassaste på området och dels genom att ta in traineer från Sopra Sterias traineeprogram Accelerate. Målsättningen är att rekrytera minst 15 nya medarbetare i form av lösningsarkitekter, utvecklare och applikationsspecialister under året.

–      Detta är ett erbjudande i framkant som vi ser fram emot att kunna växla upp. Efterfrågan från våra befintliga kunder har varit hög och vi tror att det här är ett område som kommer bli mycket stort framåt, säger Maria Wäppling, affärsenhetschef på Sopra Steria.

Frågor?
Therese Eriksson
Marketing Director