Sverige

Sopra Steria nominerad till Svenska Designpriset 2022

Konsultbolaget Sopra Steria är nominerad till prestigefyllda Svenska Designpriset 2022 för sitt bidrag för SVT public service – redovisning i kategorin Webb-heldigitalt med motiveringen; ”SVT vill på ett lekfullt och inspirerande sätt skapa insyn i hur pengarna för public service använts och genom en tillgänglig digitalisering skapa nyfikenhet hos en bred publik”. Idag öppnar möjligheten att rösta och bidraget med flest röster vinner den prestigefyllda utmärkelsen.

Svenska Designpriset är en svensk tävling i design som är till för alla som arbetar inom kreativa områden så som grafisk design, UX och formgivning. Utmärkelsen instiftades redan 2005 med syfte att utveckla svensk design och sammanlagt finns hela tjugo olika tävlingskategorier. Vinnarna tävliar om symbolerna guld, silver och people choice. 

– Vi är otroligt glada för att vårt arbete med SVT uppmärksammats och blivit nominerat i Svenska Designpriset. En större kvalitetsstämpel går nästan inte att få i vår bransch, säger Maria Hofverberg, affärsområdesansvarig för Experience Design, Sopra Steria.

Teamet som arbetat med designprojektet för SVT är Siri Wallentén ( UX/UI-design), Ninni Bäckström(Design Director), Pelle Strandell ( UX/UI-design), Anna Hänström ( UX/Motion Graphic), Ninni Bäckström ( Sopra Steria) och Alexandra Hjelm (SVT). Röstningen sker här https://designpriset.se/rostning och pågår en vecka från nu. 

För mer information, kontakta:
Therese Eriksson
Marketing Director