Sverige

Ramavtal med Stockholms stad signerat – Sopra Steria vinnare

Den 8 september stod det klart att avtalet mellan Sopra Steria och Stockholms stad börjar gälla. Konsultbolaget har vunnit ett ramavtal i hård konkurrens med övriga bolag i branschen och är ett av fem bolag som får förtroendet att leverera konsulttjänster inom digitalisering, IT och informationssäkerhet till Stockholms stad.

Ramavtalet mellan Sopra Steria och Stockholms stad sträcker sig över två år initialt, med en möjlighet att förlänga med upp till ytterligare två år. Upphandlingen bestod av fyra anbudsområden och avtalet med Sopra Steria gäller anbudsområde 1 – verksamhetsutveckling, ledning och styrning. De fem bolag som ingått avtal med Stockholms stad valdes ut från 32 bolag som ansökte om att få leverera konsulttjänster inom samma område. Affären uppskattas till 116 miljoner kronor under avtalsperioden.

– Vi är otroligt glada och stolta över att ha blivit utvalda som en av ramavtalsleverantörerna i denna upphandling. Uppdraget går dessutom helt i linje med Sopra Sterias strategi att bidra till ett bättre samhälle genom digitalisering. I detta fall får vi hjälpa Stockholms stad att vidareutveckla sin verksamhet, säger Karin Bildt Leijonhufvud, Business Owner.  

Vinsten går helt i linje med bolagets strategi med att bygga samhället till det bättre genom digitala lösningar. 2023 har även hittills varit ett framgångsrikt år för Sopra Steria där man vunnit fler spännande upphandlingar och blivit tilldelad fina utmärkelser. Bland annat har bolaget blivit utsett till Sveriges bästa arbetsgivare 2023 av Great Place to Work. Nyligen stod det dessutom klart att traineeprogrammet Accelerate blivit utsett till Sveriges bästa traineeprogram inom IT.Undrar du något? Hör gärna av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall

+46 70 962 71 37