Sverige

Sopra Steria skapar YouTube-serie om digitalisering – fortsätter ta position som samhällsbyggare

Den digitala utvecklingen har de senaste åren tagit enorma kliv, inte minst genom AI:s framsteg och ChatGPTs entré. För konsultbolag inom IT är digital utveckling och nya innovationer vardag. För gemeneman kan det dock vara utmanade att hänga med i den snabba digitala utvecklingen. Detta vill Sopra Steria hjälpa till att förenkla. Idag, 25 oktober, lanseras därför YouTube-kanalen Det digitala undret som under åtta olika avsnitt delar kunskap om hur digitaliseringens framfart påverkar samhället i stort och oss människor.

Sopra Steria finns idag i 30 länder med över 60 000 anställda och hjälper dagligen sina kunder med digital transformation. I Sverige arbetar man för att ta en tydlig ställning som samhällsbyggare. Det vill säga att genom digitala lösningar för kunder inom privat och offentlig sektor utvecklar samhället. Nu är det dags att ta detta till nästa nivå och fortsätta positionera sig som tankeledare och expert inom området till en bredare publik. 

– Vi vill hela tiden hitta nya möjligheter för att stärka vår position som samhällsbyggare och tankeledare. Genom Det digitala undret ser vi fram emot att nå ut till en bredare målgrupp och visa på den expertis som vi besitter, säger Anders Burestig, VD på Sopra Steria.

Produktionen av serien har gjorts av Rebecka Westin, filmskapare och del av Sopra Sterias marknadsteam, och den tidigare advokaten och nuvarande dokumentärfilmaren Andres Acevedo. Under flera månader har de åkt runt i Sverige för att prata med och intervjua olika experter vilket resulterat i att åtta olika områden som har undersökts, bland annat AI, Cybersäkerhet och E-sport.

– En stor del av vår kultur handlar om att dela kunskap, vi kallar det Power of Sharing. Vi ville anspela på detta och samtidigt göra något annat än en klassisk varumärkeskampanj. Det digitala undret blev resultatet, säger Therese Eriksson, Marknadschef på Sopra Steria.

I det första avsnittet som lanseras idag, 25 oktober, görs en djupdykning inom ämnet AI. Det sägs att AI är på väg att starta en ny revolution och debatten kring om AI kommer att ta våra jobb är väldigt aktuell. Detta ger Det digitala undret svar på med hjälp av experter och forskare.

Besök Det digitala undret. Undrar du något? Hör gärna av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall

+46 70 962 71 37