Sverige

Sopra Steria störst i Norge – nu står Sverige på tur

Sopra Steria växte med 13 procent på den norska marknaden under förra året och är nu Norges största IT-konsultbolag, sett till antalet anställda. Nu riktar företaget blickarna mot Sverige där man nyligen köpt Kentor och satsar på att ta en ledande roll inom digital transformation.

Vi är stolta över den tillväxt vi haft under det senaste året, säger Kjell Rusti, ansvarig för Sopra Steria i Skandinavien. Med köpet av Kentor stärker vi vår position i Sverige och lägger en bra grund för att kunna växa.

Bakom den starka tillväxten ligger ett starkt fokus på tjänster för digital transformering i privat och offentlig sektor, där Sopra Steria kombinerat sin expertis inom IT med en bredare förståelse för de utmaningar som kundernas verksamheter står inför. Sopra Steria-koncernen som helhet levererar också ett bra resultat, med en tillväxt på 3,5 procent under föregående år och en omsättning på 3,8 miljarder euro.

- Vi visar att vi kan ta ansvar för helheten och förstår samspelet mellan verksamheten och teknikfrågor och har under de senaste åren blivit en allt mer erkänd aktör när det gäller digitala transformationsprojekt för privat och offentlig sektor, säger Kjell Rusti.

En annan framgångsfaktor är Sopra Sterias leveransförmåga som inneburit att man behållit befintliga kunder samtidigt som man tecknat flera stora nya avtal.

- Vi är stolta över det arbete vi gjort för våra kunder samtidigt som vi också vunnit flera nya stora avtal, däribland Oslo Kommun vars IT-plattform vi ska modernisera under en tioårsperiod, säger Kjell Rusti.