Sverige

Sopra Steria tar hem storvinster på Region Stockholm

Region Stockholm är en av Sopra Sterias mest prioriterade kunder som bolaget länge haft ett tätt samarbete med. Nu utökas samarbetet genom en nyvunnen affär som omfattar förvaltnings- och utvecklingstjänster inom funktionsområde Vårdbeställarens Systemstöd. Sopra Steria tog hem vinsten i hård konkurrens med flera av landets främsta tjänsteleverantörer.

Avtalet löper över nio år och affären och uppdragets omfattning innebär att förvalta och utveckla 13 verksamhetskritiska applikationer. Region Stockholm eftersträvar en kvalitativ, framtidssäker och stabil leverans av förvaltnings- och utvecklingstjänster. Uppdraget innebär också att möjliggöra vidareutveckling av applikationerna som stödjer regionens berörda verksamheter. Uppdraget innebär att Sopra Steria stärker sin position och skapar en viktig grundpelare i den fortsatta resan mot att bli den ledande samhällsbyggaren inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Sopra Steria har under samma period vunnit ytterligare två affärer på Region Stockholm. Ett ramavtal för konsulttjänster inom Strategi och Management och ett ramavtal för konsulttjänster inom Strategisk Hållbarhet. Detta innebär att Sopra Steria kommer leverera strategiska, taktiska och operativa tjänster inom strategi-, verksamhets- och hållbarhetsfrågor.

– Vi är otroligt stolta och glada över att ha vunnit tre avtal hos vår kund Region Stockholm. Vi jobbar aktivt med vår mission att vara en ledande samhällsbyggare och leda kundens transformation. Med dessa uppdrag stärker vi vår position än mer. Detta är ett resultat av kundfokus, starkt samarbete och gemensamma insatser från våra medarbetare, säger Anders Burestig, VD på Sopra Steria Sverige.Undrar du något? Hör gärna av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall