Sverige

Sopra Steria tar ytterligare kliv uppåt i partnerskapet med Microsoft

Sopra Steria, Europas ledande konsultbolag inom digital transformation, har länge varit en viktig partner för Microsoft. Nu tar bolaget ytterligare kliv i samarbetet. Dels som managerad partner certifierad inom sex olika områden i partnerprogrammet MCPP och nu även en specialisering inom Low Code.

Sopra Steria har nyligen kvalificerat sig och erhållit en så kallad Microsoft Specialization utmärkelse. För att kunna tilldelas en specialisering behöver Microsoft partners redan inneha en Cloud Solution Partner certifiering. De ska också kunna uppvisa fler certifierade medarbetare, kundreferenser från projekt och kunder med en viss molntillväxt samt aktiva användare. 

Specialiseringsutmärkelsen som Sopra Steria har kvalificerat sig för är Low Code Application Developer. Det innebär allt inom Microsoft Power Platform och Power BI - ett område som är högaktuellt där Sopra Steria storsatsar och redan levererar konsulthjälp och rådgivning till många kunder.

– Vi har nyligen startat ett separat team med fokus på Power Platform och de mer avancerade tjänsterna inom Modern Workplace. Så den här specialiseringen på Low Code Application Developer är ett steg i rätt riktning, säger Tobias Greberg, Business Owner Business Applications Collaboration, Modern Workplace samt Power Platform och fortsätter – Att bli tilldelad denna specialisering är extra roligt då detta även inkluderar bevis från kunder som visar på att vi gör stor nytta.

Sopra Steria har sedan tidigare redan Microsoft Cloud Solution Partner utmärkelser inom sex områden och har nu sammanlagt hela 12 specialiseringar på Microsoft teknologi.

Det är ca 15 partners i Sverige som har tilldelats Low Code specialiseringen, varav de flesta av dessa är europeiska partners som finns på den svenska marknaden. Undrar du något? Hör gärna av dig!

Tobias Greberg

Business Owner Business Applications Collaboration, Modern Workplace samt Power Platform

tobias.greberg

+46 70 896 60 32