Sverige

Sopra Steria vinner avtal med en av Danmarks största arbetsgivare

Nu står det klart att Sopra Steria kammat hem ramavtal inom ServiceNow med Köpenhamns Kommun. Affären har vunnits i hård konkurrens mot flera bolag. Sopra Steria står som ensam leverantör och avtalet löper över fyra år.

Köpenhamns Kommun är Danmarks största kommun med över 45 000 anställda och därmed även den näst största offentliga arbetsgivaren i Danmark. Köpenhamns Kommun har främst efterfrågat konsulttjänster till deras ServiceNow-plattform och specifikt deras HR-modul som är huvuddelen av plattformen. Arbetet innebär även integrationer till alla deras andra kärnsystem. 

– Jag ser fram emot det nya samarbetet med Sopra Steria. Det är alltid värdefullt att få nya ögon på vad man gör och hur man gör det. Och Sopra Steria är ett stort välrenommerat ServiceNow-hus, och kan därför ta in relevanta erfarenheter och kunskap i samarbetet, säger Susanne Ninna Hansen, Kontorchef, Automatisering og Udvikling, Köpenhamns Kommun. 

Den vunna affären går i linje med Sopra Sterias fortsatta satsning i både Malmö och Danmark. I projektet kommer konsulter från både Sverige och Danmark arbeta tillsammans. Uppdraget innebär även att Sopra Steria stärker sin position på marknaden och fortsätter i rätt riktning om att vara en viktig samhällsbyggare.

– Jag är oerhört stolt över vårt vunna avtal med Köpenhamns Kommun. Extra roligt är att vi nu får arbeta över landsgränserna i tätt samarbete med Sopra Steria i Danmark. Detta är ett strategiskt avtal som accelererar vår redan starka ServiceNow-verksamhet i Norden, säger Gabriel Konrad, Business Owner, Sopra Steria Sverige.Undrar du något? Hör gärna av dig!

Gabriel Konrad

Business Owner

gabriel.konrad

+46 738 00 28 01