Sverige

Sopra Steria vinner uppdrag hos Rederiaktiebolaget Eckerö

Sopra Steria har vunnit Rederiaktiebolaget Eckerös (RABE) upphandling av ny partner för förvaltning och vidareutveckling av affärssystem i hård konkurrens med såväl lokala som finska Microsoftpartners. Uppdraget omfattar att uppgradera RABEs befintliga affärssystem samt att agera proaktiv partner i arbetet att realisera sin vision av digitaliseringen av finansavdelningen.

RABE bedriver passagerar- och bilfärjetrafik på Ålands hav i Eckerö Linjen och på finska viken i Eckerö Line. Utöver detta sköter dotterbolaget Eckerö Shipping transporter till den europeiska exportindustrin. I koncernen ingår även bussbolaget Williams Buss. RABE har beslutat att uppgradera sitt befintliga affärssystem för att skapa förutsättningar för ytterligare digitalisering. Sopra Steria ska därför uppgradera affärssystemet till den senaste versionen av Dynamics 365 Business Central. RABE och Sopra Steria har under flera år arbetat tillsammans för att effektivisera och modernisera inköp och taxfree med hjälp av Business Central.

– Det är väldigt roligt att få den här möjligheten att utveckla vårt partnerskap med RABE. Vi är stolta över att vi under lång tid levererat värde, vilket vi är övertygade är en stor anledning till att vi nu får förtroende att hjälpa dem ta nästa kliv på sin digitaliseringsresa, säger Christer Söderholm, Business Owner på Sopra Steria.

RABE vill med det nya affärssystemet öka noggrannhet och precision genom att eliminera manuella fel och frigöra tid för orsaksanalys istället för enkel dataregistrering. Man vill också öka förmågan för dataanalys och insikter, vilket möjliggör snabbare och mer informerade beslut. På lång sikt innebär även uppdraget att Sopra Steria ska agera proaktiv partner till RABE i arbetet att realisera sin vision när det gäller digitaliseringen av finansavdelningen – att skapa en sömlös och välintegrerad arbetsmiljö där automatiserad redovisning är normen, inte undantaget. 

– Vi har arbetat fokuserat under ett antal år för att modernisera våra affärssystem, med ambitionen att automatisera en stor mängd av våra affärsprocesser. Nu har tiden kommit för att lyfta ekonomifunktionerna till den nivå vi behöver för såväl mer automatisering som utveckling av nya funktioner. Efter att ha arbetat nära Sopra Steria under ett antal år ser vi dem som perfekt partner kring vidareutvecklingen i våra affärssystem, säger Robin Weiss, CIO på Rederiaktiebolaget Eckerö.

Om Rederiaktiebolaget Eckerö

Eckerökoncernen består av fem affärsområden med verksamhet inom sjöfart och turism. Koncernen bedriver passagerar- och bilfärjetrafik på Ålands hav och Finska viken. Koncernen bedriver även busstrafik på Åland. Totalt ingår fem fartyg i flottan. Eckerökoncernen har idag ca 900 anställda. Under år 2022 uppgick årsomsättningen till ca 186 miljoner euro och koncernen transporterade ca 2,6 miljoner passagerare och ca 159 000 fraktenheter på de egna linjerna.Undrar du något? Hör gärna av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall