Sverige

Sopra Sterias traineeprogram är bäst i Sverige inom IT

För tredje året i rad får Sopra Sterias Accelerate-program en utmärkelse av Karriärföretagen. Programmet tar hem förstaplatsen över bästa traineeprogram inom IT. Samtidigt blir bolaget utsett till mest attraktiva arbetsgivaren inom IT enligt Young Professionals 5-8 år.

Karriärföretagens studentnätverk har röstat fram de 10 mest attraktiva traineeprogrammen inom fyra olika kategorier, varav IT är en av dem. De har fått välja de tre traineeprogram som de tycker är mest attraktiva och Sopra Steria kammar hem förstaplatsen.

Varje år tar Sopra Steria emot nyexaminerade studenter som börjar på traineeprogrammet Accelerates. Bara för några veckor sedan sattes årets program igång och 70 nya kollegor välkomnades. ”Acceleratorn” blir anställd av Sopra Steria dag ett och får en marknadsmässig lön genom hela det treåriga programmet. Sedan 2018 har Accelerate genomförts och det har blivit ett mycket uppskattat traineeprogram och givit nyexaminerade toppstudenter från högskolor och universitet runt om i landet en rivstart på sin konsultkarriär.

– Det är med stor glädje och stolthet som vi tar emot den här utmärkelsen. Vi lägger stort fokus på Accelerateprogrammet året om för att se till så att de som börjar hos oss får den kunskap och utveckling som behövs för att bli en riktigt bra konsult. Rekryteringen av ny talang är också otroligt viktigt för att få in ny kompetens och föra oss framåt i den tillväxt som vi satsar på i Sverige, säger Emma Calderon, ansvarig för Accelerate-programmet på Sopra Steria.  

Sopra Steria har tagit emot flera utmärkelser för sin arbetsplats. Bland annat blev bolaget utsett till Sveriges bästa arbetsplats 2023 av Great Place to Work. Att Accelerate fortsätter att bli uppmärksammat är ett kvitto för bolagets kultur och värderingar.Undrar du något? Hör gärna av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall

+46 70 962 71 37