Sverige

Sopra Steria utses till Sveriges bästa arbetsplats 2023 av prestigefyllda Great Place to Work

Sent igår kväll stod det klart att Sopra Steria blivit utsedda till Sveriges bästa arbetsplats 2023 av prestigefyllda Great Place to Work. Ifjol hamnade Sopra Steria på plats sju men kniper nu förstaplatsen för första gången i kategorin stora organisationer med +250 medarbetare. Under kvällen utsågs även Sopra Steria-medarbetaren Amir Hantash till Årets inspirerande ledare 2023. En riktig pangkväll för bolaget het enkelt!

För 21:a året i rad har Great Place to Work undersökt arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare i över 100 länder. I Sverige bygger rankningen på organisationers kulturrevision och resultatet från tusentals medarbetarenkäter där medarbetare fått utvärdera sina arbetsgivare. Sopra Steria har fått toppbetyg i kamratskap, arbetsglädje och stolthet och så gott som alla svarar att de ser fram emot att komma till jobbet. Det är endast ett fåtal arbetsplatser som lyckats uppfylla kraven att kallas sig Sveriges bästa arbetsplatser. Sent igår kväll tilldelades Sopra Steria titeln Sverige Bästa Arbetsplats 2023. 

– Vi har under flera år arbetat aktivt för att utveckla en så pass bra arbetsplats att vi en dag kan kalla oss den bästa. Att bygga en fantastisk arbetsplats är en central del av vår tillväxtstrategi. Vi vill erbjuda varje individ en karriärväg där det är enkelt att ta nästa steg – oavsett erfarenhet och kompetens, och oavsett om du vill bli chef eller inte. Och vi vill skapa en kultur där medarbetarna känner tillit, engagemang och stolthet – hörnstenar för en lönsam organisation. För när individerna växer, växer också vi som bolag, säger Anders Burestig, VD på Sopra Steria Sverige.

”Hos oss är alla ledare”
För femte året har alla medarbetare på Sopra Steria fått göra Great Place to Works omfattande medarbetarundersökning som mäter hur väl deras arbetsgivare presterar inom områdena trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap. En viktig del som medarbetarna lyfter är möjligheten till självledarskap. Sopra Steria erbjuder olika utbildningsprogram, har ett gediget chefsstöd, ett tydligt karriärramverk, en feedback-kultur, ledarskapsprogram med mera som gör det möjligt för alla medarbetare att leda sig själva, sina kollegor och bolaget framåt.

– En av våra fem strategiska prioriteringar är att vara en fantastisk arbetsplats. Great Place to Works metod passar våra mål som handen i handsken. Vi har väldigt stor hjälp av undersökningen som vi jobbar med strukturerat och målmedvetet för att förbättra oss. Vi analyserar resultaten, har workshops, och varje affärsenhet sätter konkreta mål och gör handlingsplaner, berättar HR-direktören Nina Adilstam.Undrar du något? Hör av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall

+46 70 962 71 37