Sverige

Sopra Sterias traineeprogram Accelerate utsett till Sveriges främsta inom IT

Utmärkelsen Karriärföretagen, som är ett viktigt kvitto för företags employer branding, har nu utsett IT-jätten Sopra Sterias traineeprogram till Sveriges främsta inom IT 2022. Det är deras ambassadörsnätverk, som består av aktiva studenter på Sveriges samtliga universitet, som röstat fram de 10 mest attraktiva traineeprogrammen bland Sveriges samtliga karriärföretag, med minst 250 anställda.

Sopra Sterias Accelerate, som löper för femte året i rad med start i augusti 2022, är ett talangprogram för nyexaminerade studenter som vill kickstarta sin karriär. Man blir anställd från dag ett med riktiga kunduppdrag och en marknadsmässig lön, programmet löper sedan i tre år där ”Acceleratorn” får jobba i team med mer erfarna inom branschen.

Parallellt med kunduppdragen, följer man även en individuellt anpassad vidareutbildningsplan och programmet är skräddarsytt för att man snabbt och i en trygg miljö ska utvecklas i konsultrollen.

– Vi har länge sett ett stort behov ifrån studenter att få en bra sammanställning över vilka traineeprogram som finns att söka och vilka som är mest attraktiva – därför är det glädjande och värdefullt för oss att få presentera denna lista, säger Oliver Jensin CMO på Karriärföretagen.

Sopra Steria har tagit emot flera utmärkelser för sin arbetsplats och har bland annat blivit utsett till Sveriges bästa arbetsgivare av Great place to work, blivit Karriärföretag 2022 med flera. Den här utmärkelsen för traineeprogrammet är ytterligare ett kvitto för bolagets värderingar och kultur.

– Rekryteringen av ny talang är ett av fundamenten i den långsiktiga satsning vi befinner oss i, för att växa ytterligare i Sverige. Därför är det såklart med stor glädje och stolthet vi tar emot den här utmärkelsen, säger Emma Calderon, ansvarig för Accelerate-programmet på Sopra Steria.

För mer information om Sopra Sterias svenska trainee-program, klicka här.

 

Karriärföretag 2022 - Lista på bästa traineeprogram

Läs mer om Sopra Sterias traineeprogram

För mer information, kontakta:
Therese Eriksson
Marketing Director