Sverige

Tillväxtbolaget Sopra Steria på frammarsch – tillsätter två nya ledare

Det går framåt för Sopra Steria, konsultbolaget inom digital transformation. Nyligen tilldelades bolaget titeln Sveriges bästa arbetsplats 2023 bland stora bolag av Great Place to Work och inom kort slår man upp portarna i Sundsvall. Nu stärker man upp ledarlaget inom affärsenheten Core Tech Solutions ytterligare med två nya ledare, Jan Nordström och Sanne Tell, båda med gedigen erfarenhet från IT-branschen.

Det svenska bolaget Sopra Steria Sweden AB består idag av fyra affärsenheter. Nu stärker ett av dem upp med nya erfarna ledare. Sanne Tell kommer senast som Business Unit Manager på konsultbolaget Combitech där hon ansvarat för arkitekter, scrum-masters och utvecklare. På Sopra Steria kliver hon in i rollen som Business Owner för konsulter med fokus på skräddarsydda system med fokus på Java.

– Kulturen är otroligt viktigt och det var också det som lockade med Sopra Steria. Det märks verkligen att man jobbat hårt på företagskulturen och det går i linje med vad jag drivs av, att nå resultat och att få människor runt omkring mig att må bra. Sälj, rekrytering och att behålla personal hänger alla ihop, får man till det riktigt bra skapas tillväxt automatiskt, säger Sanne Tell. 

Inom samma affärsenhet kommer även Jan Nordström att tillsättas i rollen som Business Owner för konsulter med fokus på skräddarsydda system med fokus på .NET. Jan har en gedigen erfarenhet och bakgrund inom branschen och tror starkt på ett genuint och tydligt ledarskap som grund för framgångsrika bolag. Sitt teknikintresse fick han under sin karriär som sjöofficer i svenska flottan vilket ledde till att han klev in i IT-branschen. Sedan dess har han haft flera spännande arbeten, bland annat som ansvarig för miljardprojekt inom försvaret på Combitech, affärsområdeschef på Sigma, COO på Zitius och nu senast som affärsområdeschef hos Microsoftpartnern Innofactor.

– Mitt intryck av Sopra Steria är att det verkar vara en mycket varm arbetsplats, här står man för vad man säger och alla medarbetare känns drivna och nyfikna. Bolaget är dessutom på en mycket spännande tillväxtresa där jag tror jag kan bidra med min erfarenhet. Att man vunnit Great Place to Work är såklart också en kvalitetsstämpel på att man satsar på personalen, vilket går i linje med min ledarskapsfilosofi, säger Jan Nordström.

De två nya ledarna har i uppdrag att accelerera affärsenheten och få den att växa. Tobias Classon, affärsenhetschef på Sopra Steria, berättar;

– Det känns otroligt roligt att välkomna Sanne och Janne till Sopra Steria. Vi är på en spännande tillväxtresa där en del innefattar att utöka affärsenheten Core Tech Solutions och utveckla affären. Janne och Sannes tidigare erfarenheter kommer att göra skillnad och tillsammans ska vi ta vårt erbjudande till nästa nivå.Undrar du något? Hör gärna av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall

+46 70 962 71 37