Sverige

Webinar: Digital tillgänglighet - vad innebär det för mig?

Webbtillgänglighetsdirektivet ställer krav på att man ska följa den internationella standarden för tillgänglighet som heter "Web Content Accessibility Guidelines". I korthet innebär digital tillgänglighet att vi inkluderar alla, oavsett behov eller bakgrund, men vad betyder det i praktiken? Vi kommer att göra en övergripande genomgång om vad som är bra att ha koll på, oavsett om du jobbar i en roll som utvecklare, designer, projektledare eller något helt annat. Vilka aspekter behöver vi ta hänsyn till och vad innebär kravet som börjar gälla 23 september 2020?

Tid: 12:00-13:00
Datum: 17 juni
Plats: Online, länk kommer du att få skickad till dig dagen innan webinariet 

Anmäl dig här

Talare

Linnea Hardsjö medarbetare

Linnea Hardsjö, UX Designer och tillgänglighetsexpert

Linnea arbetar som UX Designer och tillgänglighetsexpert på Sopra Steria. Hon har erfarenhet av att jobba med stort fokus på tillgänglighet, bland annat med testning och dokumentation, även på offentliga verksamheter där lagkrav finns. I sin roll fokuserar Linnea mycket på en proaktiv och givande användarupplevelse.

Jennifer Rydell, UX/UI Designer

Jennifer arbetar som UX Designer på Sopra Steria och har lång erfarenhet av att samarbeta med många olika intressenter med skilda behov och drivkrafter. En huvudfråga för Jennifer på arbetsplatsen är att effektivisera interaktioner, digitala som fysiska, för att uppnå bästa möjliga upplevelse och resultat.