Sverige

Sopra Steria levererar webbutveckling till Radiohjälpen

Public Service insamlingsstiftelse Radiohjälpen, som bland annat driver stora insamlingsprojekt som Världens Barn och Musikhjälpen, genomförde en upphandling där Sopra Steria valdes i syfte att säkerställa att tekniken som möjliggör insamlingar skulle fungera bra oavsett belastning och utan driftstörningar.

Musikhjälpen är ett populärt insamlingsevent i vilket kända programledare bor i en glasbur för att sända publikens önskelåtar på radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i insamlingen som varje år fokuserar på en undangömd mänsklig katastrof. Programmets popularitet gör att belastningen på tekniken som möjliggör e-insamlingen är betydande. Det faktum att Musikhjälpens webbsida dessutom ständigt uppdateras i takt med insamlingen, kräver mycket av ansvarig teknikleverantör. Radiohjälpen upphandlade inför 2021 års insamlingar leveransen av IT-tjänster och knöt avtal med Sopra Steria för att säkerställa att alla e-insamlingar för Radiohjälpen, bland annat Världens Barn och Musikhjälpen, skulle fungera utan komplikationer.

Ringa in problemen

För att kunna säkerställa att tekniken skulle fungera genomförde Sopra Steria en rad omfattande penetrations- och prestandatester under en månads tid. Analysen av testerna resulterade i en rad förbättringsåtgärder som utfördes hösten 2021.

Rätt kompetens på rätt plats

Tack vare Sopra Sterias omfattande kunskap och kompetens kring teknik i framkant, som exempelvis plattformen Contentful, kunde systemen stärkas så att 2021 års insamling till Musikhjälpen förflöt utan komplikationer.

Vad händer nu?

Sopra Sterias konsultuppdrag med Radiohjälpen löper vidare. Sopra Steria ansvarar för Radiohjälpens webb och insamlingsbössor och fokuserar på att minska tredjepartsberoendet hos Radiohjälpens, Världens Barns och Musikhjälpens system. Sopra Steria utvecklar även egna lösningar för att göra kommande e-insamlingar ännu mer säkra och pålitliga framåt.

För mer information, kontakta:

Lars Engblom, kundansvarig
lars.engblom@soprasteria.com