Sverige

Space Stockholm / 9 november

Välkommen till spännande samtal och inspiration inom ämnena AI och Cyber Security. Alla branscher påverkas nu snabbt av de nya framsteg som gjorts inom tech och många verksamheter ser i dagsläget över vilka möjligheter och utmaningar som följer med detta. Vad behöver ditt företag beakta och dra nytta av i den dagliga verksamheten? Hur skapar man en balans mellan möjligheterna AI bidrar till och de ökande säkerhetsrisker som finns inom IT? Vad ska man göra för att inte halka efter och hur ska man rusta sig inom såväl privat som offentliga verksamheter framåt?

Bild kunde inte laddas in

Agenda

16.30-16.45 Mingel

16.45-17.45 Introduktion & talare, del 1

17.45-18.00 Paus & kaffe

18.00-19.00 Talare, del 2

19.00-21.00 After work & plockmat

Bild kunde inte laddas in

Emma Frans, moderator

Emma Frans är doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. I sociala medier har hon lyckats skapa sig en stor plattform genom att på ett träffsäkert och humoristiskt sätt förmedla kritiskt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt. Hon är dessutom en återkommande gäst i TV och radio. År 2017 gav Emma Frans ut boken Larmrapporten – Att skilja vetenskap från trams, som på ett pedagogiskt sätt lär läsaren hur man navigerar genom den djungel av information som florerar runt omkring oss dagligen. Samma år fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs även till Årets folkbildare 2017. Emma utsågs nyligen till demokratiambassadör av regeringen, ett uppdrag som syftar till att arbeta för att främja, förankra och försvara demokratin i Sverige. I slutet av 2018 släpptes hennes andra bok – “Sant, falskt eller mittemellan”. Emma kommer att moderera kvällen den 9 november. 

Anne-Marie Eklund Löwinder

Internetpionjär och VD för Amelsec

Anne-Marie Eklund Löwinder är en av Sveriges ledande experter på informations- och it-säkerhet. 2013 var Anne-Marie den första svenskan som valdes in i Internet Hall of Fame. I 12 år tjänade hon som Crypto Officer och deltog i nyckelceremonier för säker DNS i internets rotzon. I nästan 20 år har hon varit Chief Information Security Officer på Internetstiftelsen, som hanterar den svenska toppdomänen .se. För sitt arbete har hon belönats med bland annat HKH Carl XVI Gustavs medalj av 8:e storleken. Idag är hon grundare och VD för sitt eget företag, Amelsec. Lyssna med fördel på hennes sommarprat här. Anne-Marie ska tala om Cyber Security - det nya svarta. 

 

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Magnus Strand

Magnus Strand, docent i Europarätt vid Uppsala universitet

Magnus är expert på EU-rätt och forskningsledare för handelsrätten vid Uppsala universitet. På senare år har Magnus haft flera projekt om ansvaret för AI-system, särskilt om AI-tillämpningar inom finanssektorn. Magnus har publicerat om skadeståndsansvar för AI, om ansvar vid algoritmisk handel med värdepapper, och om nya cybersäkerhetsregler. Magnus är också redaktör för Europarättslig tidskrift. Ämnet som kommer pratas kring är: Vem har ansvaret för ett AI-system?

Anna Felländer

Founder and CEO anch.AI

Anna Felländer är en av Sveriges ledande experter på hur digitaliseringen påverkar samhället, ekonomin, individer och företag. Sedan 2018 är hon VD och grundare till anch.AI, ett företag som hjälper organisationer att implementera ansvarsfull AI. Hennes tvärvetenskapliga forskning började på KTH redan 2016 där hon tillsammans med sin forskningsgrupp skapade ett unikt ramverk för att styra och kontrollera AI risker utifrån ett integrerat tekniskt, legalt och affärsperspektiv. Anna har tidigare bland annat varit chefekonom på Swedbank och rådgivare till digitaliseringsministern. Anna ska prata om ansvarsfull AI.  

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Andreas Ahlgren

Andreas Ahlgren – Sopra Steria Quantum Coordinator of the Nordic Countries, OsloMet Quantum Hub Associate

Andreas har arbetat som både projektledare och tech-lead på några av Norges allra största IT-projekt som exempelvis den nya föräldrapengalösningen hos NAV (Försäkringskassan) och revolutionerande brolösningar inom transportsektorn. Han har gått på MIT och är Associate till OsloMet Quantum Hub och idag leder han en större internationell grupp med fokus på kvantteknologi – något han är övertygad kommer revolutionera både cybersecurity och AI inom en nära framtid.Det sistnämnda är också det spännande ämne Andreas kommer berätta mer om den 9 november.

Erik Engberg

Director of Cyber Security, Sopra Steria

Eriks huvudinriktning är Information Assurance, eller strategisk- och praktisk informationssäkerhet ur ett handhavande- och riskperspektiv för kritisk infrastruktur, myndigheter och globala aktörer. Han har varit i frontlinjen under merparten av de senaste tre decennierna och har designat, byggt och arbetat med åtskilliga högsäkerhetsnätverk, SOC:ar och tekniska säkerhetslösningar. På Sopra Steria har Erik rollen som Cybersecurity Director och har för närvarande en ledande roll inom flera nationella säkerhetsprojekt.

Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in
Bild kunde inte laddas in

Vi ses den 9 november!


Power of Sharing arrangeras av Sopra Steria Sweden och är ett externt event för kunder och partners intresserade av AI och Cyber Security. Eventet håll på nya innovationscentret Space Stockholm på Sergelgatan 2 i Stockholm. Datum: 9 november kl 16.30-21.00. Förutom spännande talare på scen serveras även enklare mat och dryck efter som en after work. Önskar du ta med någon? Kontakta Therese Eriksson, Marketing Director. Vill du se förra årets Power of Sharing, ta en titt här!Undrar du något? Hör av dig!

Therese Eriksson

Marketing Director

therese.eriksson

+46733265434