Sverige

Året med SVT lanseras på nytt

SVT publicerar varje år en public service-redovisning där de redogör hur de uppfyllt sitt uppdrag under året som gått. Sopra Steria har återigen hjälp SVT att uppdatera sajten Året med SVT – en modern, digital produkt. Arbetet uppmärksammades även förra året genom att vinna silver i Publishingpriset.

Året med SVT är en lättillgänglig kortversion av public service-redovisningen där man enkelt kan ta del av vad publiken fick för public service-avgiften. Sajten är nu uppdaterad med färska siffror och bilder från året 2023. 

Det var år 2021 som Sopra Steria fick uppdraget att förnya och modernisera SVT:s public service-redovisning. Redovisningen hade tidigare publicerats i fysisk form eller som en digital PDF. Sopra Steria fick tillsammans med SVT ta fram en digital produkt som riktar sig till en bredare publik. Syftet var att designa en sajt som enkelt och överskådligt gav en överblick av vad Sveriges alla invånare får för den public service-avgift de betalar. Förutom detta ville Sopra Steria även skapa en sajt som väcker nyfikenhet kring SVT:s verksamhet och uppdrag. Nu har alltså sajten lanserats på nytt men nya färska insikter från 2023.

Kolla in Året med SVT 2023 här.

Läs om Året med SVT 2021

Bild kunde inte laddas in