Sverige

Året som gått – ett vinnande bolag

År 2023 har varit ett bra år för Sopra Steria. Affärer har vunnits, ramavtal har signerats och utmärkelser har rullat in. Detta år fick bolaget även äran att titulera sig som Sveriges Bästa Arbetsplats av det prestigefyllda Great Place to Work.

År 2023 börjar lida mot sitt slut och under året har Sopra Steria hunnit med en hel del. Bland annat vunnit avtal med spännande kunder så som Inera, Nordic Medtest, Stockholms stad och Rederibolaget Eckerö för att nämna några. Året startade dessutom på topp då bolaget kammade hem förstaplatsen i Great Place to Work och därmed blev utsedda till Sveriges Bästa Arbetsplats bland stora bolag. Samma dag blev även Sopra Steria-medarbetaren Amir Hantash utsedd till Årets Inspirerande Ledare 2023. Under våren blev bolaget också utsett till den mest attraktiva arbetsgivaren inom IT bland studenter.

Under 2023 har mycket fokus legat på tillväxt och 225 nya medarbetare har välkomnats till bolaget. Sopra Steria utvidgade dessutom sina lokaler i Östersund med en helt ny kontorsdel och etableringen av ett nytt kontor i Sundsvall tog fart. I år fick även Malmökollegorna sitt alldeles egna nyrenoverade kontor och fick välkomna nya medarbetare och ta emot sina första trainees. Accelerateprogrammet fortsätter prisas och blev återigen utsett till Sveriges bästa inom IT. Inte nog med att Sopra Steria har det bästa traineeprogrammet – bolaget har även den bästa HR-Chefen. Nina Adilstam blev nämligen utsedd till Årets HR-Chef 2023 av karriärföretagen, för andra året i rad.

Sopra Sterias arbete har uppmärksammats ordentligt under året. Inte minst bolagets jämställdhetsarbete som lett till en nominering i Forum Jämställdhet och arbetet med projektet ”Året med SVT” som kammade hem silverpriset i Publishingpriset 2023. Även bolagets arbete med Emoployer Branding har uppmärksammats under året och Therese Eriksson, Marketing Director, tog hem pris som Årets Employer Branding Person av Universum.