Sverige

Great Place to Work utser Sopra Steria till en av Europas bästa arbetsplatser

Great Place to Work, världsledaren inom arbetsplatskultur, har under året utvärderat upplevelsen för 1 miljon medarbetare på 3 000 arbetsplatser i 36 europeiska länder. Sopra Steria rankades topp 10 i kategorin multinationella organisationer.

Tidigare i år utsågs Sopra Steria till Sveriges 12:e bästa arbetsplats inom kategorin Stora organisationer (> 250 medarbetare) och nu rankas alltså Sopra Steria även till en av Europas bästa arbetsplatser. För att kunna utses till en av de bästa arbetsplatserna i Europa måste organisationen först ha rankats på någon av de nationella listorna under 2020 eller i början av 2021.

Men för de multinationella organisationerna, som är den kategorin Sopra Steria tillhör, krävs det ännu mer. Organisationerna bedöms nämligen också på sina ansträngningar att skapa bra arbetsplatser i flera olika länder i Europa. De måste finnas på minst tre nationella rankinglistor i Europa och ha minst 1 000 anställda över hela världen med minst 40 procent av de anställda utanför huvudkontorets land.

Anders Burestig, VD för Sopra Steria i Sverige, är både glad och stolt för den prestigefyllda utmärkelsen.

- Det här är ytterligare ett bevis på att vi gör rätt saker. Tidigare i år utsågs vi till en av Sveriges bästa arbetsplatser och att vi nu även har rankats som en av Europas bästa arbetsplatser är vi mycket stolta över. Vi fokuserar mycket på att bygga en företagskultur som uppmuntrar till kunskapsdelning och kontinuerlig personlig utveckling. En öppen kultur med högt i tak, där alla känner tillit och förtroende till varandra. Just kamratskapet inom bolaget är ett av de områden som våra medarbetare lyfter fram i Great Place to Works medarbetarundersökning, säger Anders.

På listan över de rankade multinationella organisationerna finns flera branscher representerade och på topp 3 återfinns DHL Express, AbbVie och Cisco.

Topp 20 i den multinationella kategorin:

 1. DHL Express
 2. AbbVie
 3. Cisco
 4. Salesforce
 5. Hilton
 6. Hilti
 7. Amgen
 8. SAS Institute
 9. The Adecco Group
 10. Sopra Steria
 11. Specsavers
 12. Grohe
 13. Roche
 14. SC Johnson
 15. Stryker
 16. Cadence
 17. Admiral Group
 18. Novo Nordisk
 19. Adobe
 20. Volkswagen Financial Services

Se hela listan över Europas bästa arbetsplatser 2021

Vill du veta mer?
Lisa Midbrink
Marketing Manager