Sverige

IT-konsultbolaget Sopra Steria i nytt ramavtal med Inera

I hård konkurrens med flertalet stora svenska tjänsteleverantörer blev det förra veckan klart att Sopra Steria är en av åtta utvalda leverantörer i Ineras ramavtalsupphandling gällande applikationsförvaltning och applikationsutveckling. Avtalet är nu signerat av Inera AB, som är ett bolag vars uppgift är att digitalisera välfärden genom att förse ägarna med gemensam digital infrastruktur och arkitektur.

Efter en upphandling avseende konsulttjänster inom området systemutveckling har Inera valt Sopra Steria som ramavtalspartner för de kommande åren. Ramavtalet är inom området applikationsförvaltning och applikationsutveckling som hanterar bland annat nationella tjänster för svensk hälso-och sjukvård. 

–      Det var mycket bra nyheter vi tog emot förra veckan. Vi är mycket glada och stolta över att ha blivit utvalda som ramavtalsleverantör och vill bidra till Ineras arbete med att digitalisera den svenska välfärden. Vi ser att vår mångåriga erfarenhet av ledarskap, utveckling och förvaltning inom digitalisering håller hög kvalitet. Vikten av bra partnerskap med våra prioriterade kunder är avgörande och det betyder mycket för oss att vi får fortsatt förtroende av Inera, säger Anders Burestig, VD för Sopra Steria Sweden AB. 

Avtalet går i linje med den planerade tillväxtresan Sopra Steria nu är på och kommer nu öka på rekryteringstakten inom IT- och manangement. Sopra Steria utsågs nyligen till en av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place to Work och har tilldelats utmärkelsen Karriärföretag flera år i rad.