Sverige

Ny VD för Sopra Steria Sweden AB

Anders Burestig har utsetts till att efterträda Fredrik Arbman som VD för Sopra Steria Sweden AB. Detta då Fredrik efter noggrant övervägande beslutat sig för att lämna uppdraget.

Anders Burestig kommer närmast från en roll som Affärsenhetschef för Applications på Sopra Steria, där han framgångsrikt har byggt upp och lett enheten som på lite mer än tio år vuxit till ca 150 anställda. Redan 2005 påbörjade Anders sin karriär inom företaget Kentor, som 2017 köptes upp av Sopra Steria. Han arbetade då som projektledare för att sedan få möjligheten att bygga upp affärsenheten Applications med lösningar inom Data & Analytics, CRM, ERP, verksamhetsutveckling, webb och portal. 

- Jag är mycket hedrad över att få ta över som VD efter Fredrik Arbman och att få leda ett företag med så stark kompetens och innovationskraft, säger Anders Burestig. Sopra Sterias tillväxtresa i Sverige tog rejäl fart under 2018 med fler än 120 nyrekryteringar och ett nyöppnat kontor i Östersund. Vi är nu över 400 anställda i bolaget och jag ser väldigt mycket fram emot att få fortsätta stärka Sopra Sterias marknadsposition som partner inom Digital Transformation.

Anders Burestig kommer att ingå i den skandinaviska ledningen för Sopra Steria och kommer därmed att rapportera till Kjell Rusti som är CEO Scandinavia.

- Jag är glad över att kunna presentera Anders Burestig som ny VD för Sopra Steria Sweden AB, säger Kjell Rusti. Anders kommer att bidra med en bred erfarenhet kombinerat med en passion för att driva affärsutveckling och digital transformation nära våra kunder. Med hans 20 år inom IT-branschen har han ingående kunskap om marknaden och kommer att framgångsrikt kunna vidareutveckla Sopra Sterias verksamhet. Jag vill även ta tillfället i akt för att uttrycka min tacksamhet till Fredrik Arbman som jobbat på Kentor i 25 år, varav senaste året med oss på Sopra Steria. Fredrik har starkt bidragit till att den svenska etableringen av Sopra Steria Sweden AB skett på ett mycket framgångsrikt sätt.

Anders Burestig tillträder som VD den 1 oktober 2018. Hans efterträdare som Affärsenhetschef för Applications blir Tobias Classon, som har mångårig erfarenhet av bolaget.