Sverige

Sopra Steria tar kliv uppåt i partnerskapet med Microsoft – blir bland de första av partners i Sverige med certifieringar inom sex solution designations

IT-konsultbolaget Sopra Steria har sedan länge varit en viktig partner för Microsoft men nu tar konsultbolaget ytterligare kliv. Dels som Microsoft Managed Partner vilket innebär att man är en av ca femtio utvalda, av totalt 4900 partners i Sverige. Dessutom är man en del av det nya partnerprogrammet MCPP som lanseras den 3 oktober där Sopra Steria är bland de första i Sverige att uppnå högsta certifiering i programmets alla sex områden och blir därför också Designated Cloud Solution Partner.

Digitaliseringen tar en allt större plats i vårt samhälle och är en möjliggörare för både industrin och offentlig sektor att utveckla sina verksamheter. Sopra Steria är en partner till Microsoft sedan flera år tillbaka, och samverkan förstärks nu när Sopra Steria blir en Managed Partner och investerar för att kunna erbjuda kompetens inom ett flertal tjänsteområden som Azure, Dynamics och Power Platform, med stöd från Microsoft i Sverige.

– Nyheterna kring uppväxlingen av vårt partnerskap med Microsoft är verkligen fantastiska nyheter. Att tilldelas både Managed Parter och Designated Solutions Partner är svåruppnåeliga mål som vi nu lyckats med. Det är ett bevis på att vi har rätt kompetens, att vi har satsat rätt och att Microsoft ser oss, säger Anders Grönlund, Microsoft Partner Owner på Sopra Steria. 

Det nya partnerprogrammet MCPP (Microsoft Clound Partner Program) har sex områden där man kan bli certifierad som partner. Dessa är: Data & AI, Digital & App Innovation, Infrastructure, Security och Modern Work samt Business Applications,  Sopra Steria Sverige har nu certifierats inom alla sex – vilket dessutom ger en sjunde utmärkelse som Designed Solution Cloud Partner, vilket är unikt och är alltså bland de första partners i Sverige som klarat av detta.

– Jag ser fram emot ett stärkt och fördjupat samarbete med Sopra Steria Sverige. De har omfamnat upplägget i nya Microsoft Cloud Partner Program och kommer i och med satsningarna kunna erbjuda sin kunder en bredd av efterfrågad kompetens för att skapa nya möjligheter i verksamheten genom digitalisering, säger Therese Treutiger, ansvarig för innovation och partners på Microsoft Sverige.