Sverige

Senior spetskompetens till Sopra Steria – plockar från Klarna och Knowit

Det nya året startar bra för konsultbolaget Sopra Steria. Nyligen anställdes tre nya seniora medarbetare till bolaget. Man plockar bland annat senior kompetens från Klarna, Joakim Hällgren, som ska bygga upp ett nytt erbjudande på bolaget. Sälj stärks upp i Göteborg med Dennis Nilsson och så storsatsar man på Malmö med ny lokal profil i Jakob Kulas som ska bygga Malmökontorets framgång.

Joakim Hällgren är efter fyra år som kompetensägare för CRM på Klarna tillbaka på Sopra Steria. De senaste 20+ åren har han varit verksam inom området CRM där han främst arbetat med hur man använder kundinsikter för att utveckla kundrelationer, kundupplevelser och i affärsutveckling. Joakim kliver in i rollen som ansvarig för den nya enheten Tech Transformation Advisory. Med sin holistiska syn på kunder och kundupplevelser kommer han att fokusera på bland annat hur man bygger kundcentrerade och datadrivna organisationer.

– Det känns jätteroligt att vara tillbaka på Sopra Steria. Jag ser fram emot att utveckla vår nya enhet och tror att mina erfarenheter från en extremt agil organisation kommer komma till nytta, säger Joakim Hällgren.

Dennis Nilsson har arbetat med försäljning i hela sitt yrkesliv med tech som den röda tråden. Bland annat inom retailtech där han arbetat med bolag som skapar digitala lösningar som kopplar ihop online med det fysiska kundmötet för att förstärka kundupplevelsen i fysisk miljö. Dennis fokusområde kommer framför allt vara att stärka Sopra Sterias lokala position i Göteborg. Han kommer att driva försäljningen lokalt i Göteborg med både befintliga och potentiellt nya kunder. 

– Det som framför allt lockade mig till Sopa Steria var bolagets kultur där vi tillsammans når längre men även ett stort driv till att skapa värde för våra kunder, partners och samhälle. Det känns även roligt att fortsätta mitt spår inom tech men i en annan kontext där det sker en enorm utveckling som kommer ha en stor påverkan för våra kunders utveckling men även våra liv, säger Dennis Nilsson.

Jakob Kulas kommer senast från Knowit där han haft en liknande roll som den han tagit sig an idag hos Sopra Steria. Med Jakobs kunskap och kännedom om den lokala marknaden i Malmö ska han driva det lokala perspektivet i affärsplaneringen. Jakob kommer även att arbeta med tillväxten i Malmö, både sett till rekryteringar och kunder. Jakob kommer vara en nyckelspelare i att realisera de planer och strategier som Sopra Steria har för Malmö och Skåne.

– Att Sopra Steria vunnit Sveriges bästa arbetsplats 2023 och samtidigt är en av Europas ledande IT-konsultbolag var två stora anledningar till att jag blev nyfiken på bolaget. Nu ser jag fram emot att etablera Sopra Steria på vår lokala marknad och att stötta fler kunder i deras digitala transformation, avslutar Jakob Kulas.Vill du veta mer? Hör gärna av dig!