Sverige

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare inom IT bland studenter

Sopra Steria har sedan tidigare fått utmärkelsen Karriärföretag 2023. Det innebär att bolaget erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och medarbetare. Nu står det även klart att IT-konsultbolaget blir utsedda till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av IT-studenter år 3–4.

Karriärföretagen genomförde en omröstning under januari – april 2023. De har ställt frågor till sitt studentnätverk gällande deras val av framtida arbetsgivare genom att ställa frågan ”vilka är de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företag som utsetts till Karriärföretag 2023?”. Totalt var det 3 856 studenter från 28 universitet och högskolor som deltog i omröstningen och Sopra Steria hamnar på förstaplats. Personerna som deltog studerar just nu en akademisk utbildning inom följande kategorier: Civilingenjörs-studenter, Högskoleingenjörs-studenter, Ekonomistudenter, IT-studenter, Samhällsvetare-studenter, Fastighetsmäklare-studenter och Jurist-studenter.

– Vi är så glada att toppa listan och att vår företagskultur syns och verkar uppskattas hos våra studenter runt om i landet. Vårt traineeprogram Accelerate har sedan tidigare utnämnts till landets bästa, och i år har vi rekryterat över 70 nya medarbetare till programmet med start i höst vilka vi ser mycket fram emot att möta, säger Nina Adilstam, HR-Director på Sopra Steria Sverige.

Sopra Steria har länge satsat på just studenter och deltar ofta på mässor för att få en chans att prata direkt till studenter. Sedan 2018 har bolaget även genomfört ett mycket uppskattat traineeprogram som tidigare blivit utsett till Sveriges bästa. Traineeprogrammet Accelerate är till för nyexaminerade som vill accelerera sin karriär som konsult. De som går programmet blir anställda av Sopra Steria och får en rivstart på sin konsultkarriär med hjälp av en strukturerad utvecklingsplan för de tre första åren i konsultyrket.

Motiveringen för Sopra Sterias förstaplats lyder:

Sopra Steria är ett unikt konsultbolag med sitt starka employer brand. De tror på framtidens talanger och skapar därmed en arbetsplats med många karriärmöjligheter för sina medarbetare.  Ett av många exempel är deras talangprogram Accelerate som skapar och utvecklar spetskompetens. Sopra Steria har en stark känsla för kommunikation, där deras företagskultur baserad på engagemang och glädje lyser igenom vilket helt klart bidrar till deras attraktivitet som arbetsgivare!Undrar du något? Hör gärna av dig!

Felicia Ljungvall

PR Manager

felicia.ljungvall

+46 70 962 71 37