Sverige

Röda Korset i Norge, en del av världens största katastroforganisation, behövde en modern digital arbetsplats för att effektivisera arbetet för sina över 40 000 användare globalt. Genom ett samarbete med Sopra Steria har Röda Korset nu en platsoberoende, molnbaserad lösning som underlättar samarbete och förbättrar stödet till människor i nöd.

Bakgrund: Behov av en modern digital arbetsplats

Röda Korset är en global katastroforganisation som består av miljontals frivilliga som hjälper människor i nöd. För att förbättra sin effektivitet och kapacitet behövde Röda Korset i Norge en digital arbetsplats som möjliggjorde ett mer effektivt och platsoberoende arbete för sina över 40 000 användare spridda över alla kontinenter.

Visionen om samarbete och styrka genom digitalisering

Röda Korsets vision var att skapa en digital arbetsplats där alla kan arbeta tillsammans, oavsett var de befinner sig. Detta krävde en plattformsoberoende lösning i molnet, och därför valde man att använda ett brett spektrum av Microsofts molntjänster.

Lösningen: En modern och effektiv plattform

På bara tre månader migrerade Sopra Steria över 40 000 användare från ett föråldrat intranät till en modern, molnbaserad lösning. Den nya digitala arbetsplatsen inkluderar Office 365, Intranät, Exchange Online, Skype for Business Online, OneDrive for Business och SharePoint Online. Sopra Steria tog ett helhetsansvar för projektet och fortsätter att förvalta och utveckla lösningen.

"Den nya lösningen har gjort det enklare att samarbeta för förtroendevalda, frivilliga och anställda på Röda Korset. Vi noterar även synergier i drift och support jämfört med det tidigare intranätet. Vi ser fram emot att lägga till ny funktionalitet i lösningen i fas 2," säger Trygve Mathisen, IT-chef på Röda Korset i Norge.

Resultatet: Förbättrat samarbete och ökad effektivitet

Den nya digitala arbetsplatsen har avsevärt förbättrat möjligheterna för Röda Korsets förtroendevalda, frivilliga och anställda att samarbeta effektivt, både internt och externt. Den moderna lösningen har också lett till bättre drift och support. Röda Korset ser fram emot att vidareutveckla plattformen med ny funktionalitet i framtiden.

Undrar du över något?
Hör av dig!

Pu Fernqvist, Business Owner 
pu.fernqvist@soprasteria.com