Sverige

Pressmeddelande: Sopra Steria uppgraderar sin molnportfölj med SolidCloud 2.0 och blir VMware Cloud Verified

Sopra Steria uppgraderar sin molnportfölj med SolidCloud 2.0 och blir VMware Cloud Verified.

- Det här tar det privata molnet till en ny nivå. Med SolidCloud 2.0 tar vi ett långt steg mot de funktioner som du hittar i publika moln, säger Odd Inge Bjørdal, teknik- och driftsdirektör på Sopra Steria.

Han berättar att flera av konsultföretagets kunder redan är på väg mot nylanserade SolidCloud 2.0. Plattformen är anpassad för flexibla arbetssätt, med snabbare och mer dynamiska utvecklingsprocesser samtidigt som databehandlingen sker i ett företagsinternt, eget moln.

- Inte alla verksamheter kan eller vill använda offentliga molnplattformar. För dem blir SolidCloud 2.0 en väldigt bra lösning som erbjuder mycket av samma funktionalitet som offentliga molnplattformar har. Detta öppnar upp för automatisering på alla nivåer samt självbetjäningslösningar. Kundens utvecklare kan till exempel beställa nya servrar direkt med en kod, vilket gör att de snabbare kan produktionssätta och leverera innovativa tjänster och funktioner till sina kunder, användare och invånare, säger Bjørdal. 

Populära containrar

Utöver infrastrukturtjänster gör SolidCloud 2.0 det möjligt att samla operativsystem och applikationer i paket, så kallad containerisering. Enligt Gartner kommer nästan nio av tio globala verksamheter att använda containerbaserade applikationer framöver.

- Det här blir allt viktigare för applikationsutvecklare, bland annat för att utvecklingsprocessen blir effektivare och det blir lättare att strömlinjeforma processerna kring testning, produktionssättning och skalning av applikationer. Vi kommer att se mer och mer av detta och det är viktigt för oss att kunna stötta våra kunders applikationsutvecklare på ett ännu bättre sätt, säger Bjørdal.

SolidCloud 2.0 bygger på teknologi från VMware som är en av världsledarna inom hyperkonvergerade infrastrukturtjänster. Särskilt spännande framöver är VMware Tanzu som ger ett helt annat stöd till containrar och mikrotjänster än vad som tidigare har varit tillgängligt i ett privat moln.

- Det faktum att VMware har gett våra tjänster en "Cloud Verified"-stämpel bekräftar kvaliteten på SolidCloud 2.0. Vår implementering av VMware-lösningar, med "infrastruktur som kod" som bas för hela plattformen, säkerställer att våra kunder får en effektiv, säkrare och mer stabil molnplattform. Detta är nog också en av anledningarna till att vi nyligen utsågs till årets nordiska molnpartner av VMware, säger Bjørdal.

800 molnexperter i Norden

Molnplattformen är en del av Sopra Sterias RightCloud-koncept, som förutom SolidCloud och det helt norskdrivna SovereignCloud även inrymmer de publika molnplattformarna Google Cloud Platform, Microsoft Azure och Amazon Web Services.

Sopra Steria har en av Nordens ledande professionella miljöer med 800 experter inom privat moln, publikt moln och tillhörande tjänster. Som en leverantörsoberoende aktör hjälper vi verksamheter att välja den lösning som bäst passar deras behov, säger Bjørdal.

Intresserad av att veta mer?
Amir Hantash
Digital Platform Services