Sverige

Sveriges Television väljer Sopra Steria

Sopra Steria vann upphandlingen gällande leverans till Sveriges Television inom kategorin Tjänstedesign.

Efter en upphandling avseende konsulttjänster inom området ”Tjänstedesign” utsåg SVT Sopra Steria till ramavtalspartner för de kommande åren, tillsammans med fyra andra IT-leverantörer.

Sopra Steria har tidigare samarbetat med SVT, men då inom områden som projektledning, backend-utveckling samt testning. Nu har Sopra Steria fått förtroendet att leverera inom Tjänstedesign och med det avses att bistå med experter som arbetar med att leda och facilitera innovation, förenkla arbetsflöden och processer genom flera delar av organisationen. Konsulterna arbetar med behovskartläggning, effektkartor, användarresor och kommer att arbeta som en del av ett eller flera tvärfunktionella team eller projekt.

- Det känns väldigt kul att vi har fått utökat förtroende av SVT med att leverera inom tjänstedesign. Tjänstedesign och business design är områden som vi ser blir allt viktigare för organisationer för att kunna lyckas med digitalisering och hållbar affärstransformation. Att vi får vara med och bidra till SVTs satsning inom området känns otroligt roligt och spännande, säger Lars Engblom, ansvarig för affärsområdet Digitala kanaler på Sopra Steria.

Ramavtalet har en varighet på 2 år och kan sedan förlängas av SVT i ytterligare 2 år.

Vill du veta mer?
Lisa Midbrink
Marketing Manager