Sverige

Vi är utvald IT-leverantör för utvecklingen av Covidbevis

Vi blev utvalda av DIGG för att vara med och utveckla Covidbeviset som lanserades den 1 juli.

Tidigare i år fick DIGG i uppdrag av regeringen att projektleda en digital infrastruktur för vaccinationsbevis med anledning av coronapandemin. En av aktörerna som blev utvalda av DIGG att ingå i utvecklingsprojektet med att ta fram Covidbeviset är Sopra Steria. I uppdraget samverkar DIGG närmast med E-hälsomyndigheten och Folkhälsomyndigheten. Tjänsten Covidbevis.se öppnades den 1 juli och förvaltning, drift och vidareutveckling pågår tills pandemin är över.

- Vi är stolta över att få vara en så stor del av ett så här viktigt och omfattande projekt, säger Anders Carlsson, Sector Director Health på Sopra Steria. Det senaste året har varit en stor utmaning för oss alla på olika sätt och vi tror att Covidbeviset kommer att underlätta för många människor framöver. Vi är glada om vi kan bidra till att människor kan börja leva sina liv mer vanligt och fritt.

Sopra Steria har satt ihop ett större agilt team som fått i uppdrag att vidareutveckla funktionaliteten i det Covidbevis som har tagits fram.

- Vi har satt samman ett riktigt starkt team med bland annat projektledare, analytiker, kravställare, arkitekter och systemutvecklare som jobbar med uppdraget på heltid, fortsätter Anders. Vi på Sopra Steria strävar alltid efter ett agilt arbetssätt, vilket är något vi verkligen får chansen att utöva i detta projekt. Det är korta tidsfrister med tajta leveranser men det är något som vi är vana vid och känner därför att vi är helt rätt aktör för denna viktiga uppgift.

Vill du veta mer?
Lisa Midbrink
Marketing Manager